Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Το ημιτελές φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο (video)

Του Κώστα Γκούμα

Το ημιτελές φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο (video)
09.04.2020 | 22:08
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ένα ακόμη βίντεο (προϊόν αξιοποίησης των ημερών απομόνωσης και των εκπληκτικών πλάνων του Γ. Κολτσίδα) που αφορά το ημιτελές φράγμα Συκιάς, έδωσε στη δημοσιότητα ο Κώστας Γκούμας. -Οπως αναφέρει:


Η ολοκλήρωση των εγκαταλειμμένων έργων στον Άνω Αχελώο, δηλαδή το φράγμα Συκιάς και η συνδετήρια με αυτό σήραγγα μεταφοράς νερού προς την Θεσσαλία είναι θεμελιώδους σημασίας για την περιοχή μας, παρέχοντας την δυνατότητα αξιοποίησης των υδάτων για πολλαπλούς σκοπούς.


Ο Ταμιευτήρας Συκιάς (όταν υλοποιηθεί) θα προσφέρει αντικειμενικά ένα υδατικό απόθεμα ασφαλείας για αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων (λειψυδρία, ξηρασία, φαινόμενα που θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής).


Αυτονόητη επιλογή αποτελεί (εκτός της άρδευσης και του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων) η υδροηλεκτρική αξιοποίηση των υδάτων του Ταμιευτήρα Συκιάς. Ειδικά στο έργο αυτό υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για «διπλή» παραγωγή ενέργειας, αφενός προς τον ρου του Αχελώου αφετέρου προς την λεκάνη Πηνειού (περιοχή Μουζακίου, σύστημα άντλησης – ταμίευσης), κάτι που εξασφαλίζει την «αποθήκευση» ηλεκτρικής ενέργειας με απόλυτα οικολογικό τρόπο.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^