Ειδήσεις, νέα για Τεχνολογία

To 2019 ήταν η δεύτερη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ -έχουμε υπερθέρμανση της Γης

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO)

To 2019 ήταν η δεύτερη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ -έχουμε υπερθέρμανση της Γης
11.03.2020 | 17:59
Animus Benefits
alphawood
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Στη δημοσιότητα δόθηκε στις 10/03/2020 η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Γενικοί Γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας WMO σχετικά με την κατάσταση του Παγκόσμιου Κλίματος το 2019.

Η δια-υπηρεσιακή έκθεση του WMO επικεντρώνεται σε κλιματικούς δείκτες όπως η διαρκώς αυξανόμενη θέρμανσης της ξηράς και των ωκεανών, η ανύψωση των επιπέδων της θάλασσας, και το λιώσιμο των πάγων. Περιγράφει τις επιδράσεις τους στους τομείς της ανάπτυξης, της υγείας, της μετανάστευσης και μετακίνησης πληθυσμών, της ασφάλειας των τροφίμων και των οικοσυστημάτων σε ξηρά και θάλασσα.

To 2019 ήταν η δεύτερη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ. Με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία πάνω από τα επίπεδα της προ-βιομηχανικής εποχής κατά 1.1°C, φαίνεται πως δεν βρισκόμαστε σε σύγκλιση με τον στόχο της Συμφωνίας των Παρισίων και να κρατήσουμε την αύξηση κάτω από 2°C ως το τέλος αυτού του αιώνα.
Με το 2019 ολοκληρώθηκε μια δεκαετία ραγδαίας παγκόσμιας θέρμανσης, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, αφού και το 2020 ξεκίνησε με ρεκόρ ζέστης. Οι θερμοκρασίες απεικονίζουν τη μια όψη του νομίσματος: Τα στρώματα πάγου και οι παγετώνες συνεχίζουν να λιώνουν, με αποτέλεσμα και την ραγδαία ανύψωση της στάθμης της θάλασσας παγκοσμίως, που έχει φτάσει στην υψηλότερη τιμή από την αρχή των μετρήσεων.

Η θερμότητα των ωκεανών έσπασε επίσης κάθε ρεκόρ με ευρύτατους θαλάσσιους "καύσωνες". H θέρμανση, η αύξηση της οξύτητας και η μείωση διαθέσιμου οξυγόνου στους ωκεανούς έχουν προκαλέσει βαρύτατη βλάβη στα θαλάσσια οικοσυστήματα και ιδιαίτερα στους κοραλιογενείς υφάλους.

Επιπρόσθετα, το 2019 σφοδρά καιρικά φαινόμενα, κύματα καύσωνα, ξηρασία και πλημμύρες έπληξαν όλες τις ηπείρους. Περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη χρονιά βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην θερμοπληξία και στον υποσιτισμό και τις σοβαρές ελλείψης νερού. Οι τροπικοί κυκλώνες προκάλεσαν καταστροφικές ανθρώπινες, περιβαλλοντολογικές και οικονομικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα σε χώρες όπως οι Μπαχάμες, η Ιαπωνία και η Μοζαμβίκη.

Δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν για πρώτη φορά στην Αρκτική ενώ καπνοί από τις φωτιές της Αυστραλίας διέτρεξαν όλη την υφήλιο. Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από τη μόλυνση του αέρα ενώ οι αλλαγές στις κλιματικές αλλαγές έχουν ενισχύσει επιπλέον την εξάπλωση ασθενειων όπως ο Δάγκειος πυρετός που μεταφέρεται μέσω των κουνουπιών.

Μετά από δεκαετίες σε σταθερή πτώση, ο υποσιτισμός βρίσκεται ξανά σε αύξηση. Παράλληλα, το 70% των εσωτερικών μετατοπίσεων πληθυσμού το 2019, εκτιμούνται ότι προξενήθηκαν από καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα. Οι συγκεντρώσεις των αέριων του φαινομένου του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα παραμένουν επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, "κλειδώνοντας" την κλιματική αλλαγή στις επόμενες γενιές.

Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερες δράσεις για το κλίμα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τεχνολογία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^