Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Ανάσα για τον κάμπο: έρχονται βροχές το διήμερο Δευτέρα ως Τετάρτη!

Ευεργετικές γαι τα σιτηρά ,αλλά και για το όργωμα για τις εαρινές καλλιέργειες

Ανάσα για τον κάμπο: έρχονται βροχές το διήμερο Δευτέρα ως Τετάρτη!
07.03.2020 | 12:06
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αν ρίξει ο Μάρτης δυό νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα λέει η παροιμία, την οποία θέλουν πως και πως να επαληθευθεί οι αγρότες στο Θεσσαλικό κάμπο που είδαν φέτος έναν άνυδρο χειμώνα να τους προβληματίζει έντονα τόσο για τα χειμερινά σιτηρά όσο και για τις εαρινές καλλιέργειες. Τα καλά νέα λοιπόν φέρνει η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Φάνη Τακούδη, ο οποίος «βλέπει» σημαντικές βροχές από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη στο θεσσαλικό κάμπο, οι οποίες μάλιστα κατά τόπους θα είναι έντονες.
Οι επερχόμενες βροχές λοιπόν μπορεί να αποβούν ευεργετικές, καθώς ιδιαίτερα τα σταρια και τα κριθάρια έχουν «κιτρινίσει» από την ανομβρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες το τελευταίο διάστημα, ενώ είχαμε και σπαταλη πολύτιμων υδάτινων πόρων όλο αυτό το διάστημα με χειμωνιάτικα ποτίσματα, σε σπανάκια, στάρια κ.α. καλλιέργειες. Αρκετοί αγρότες επίσης περιμένουν τις βροχές του διημέρου για να μπουν στα χωράφια τους να οργώσουν για τις εαρινές σπορές, καθώς το χώμα έχει σφίξει το τελευταίο διάστημα και με δυσκολία το «έσκιζε» το αλέτρι…
Σε ότι αφορά τώρα τις προβλέψεις αναμένονται βροχοπτώσεις στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι την Τετάρτη τα ξημερώματα, με μικρά διαλλείματα, ενώ σε Καρδίτσα και Τρίκαλα θα διαρκέσουν μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και στη Μαγνησία επίσης. Το σαββατοκύριακο πάντως ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή συννεφιά, ενώ το μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στη Λάρισα στους 21 βαθμούς Κελσίου, και την Κυριακή στους 18. Από Δευτέρα μαζί με τις βροχές αναμένουμε και πτώση τις θερμοκρασίας, αφού θα φυσήξει βοριαδάκι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης. Τέλος από Πέμπτη θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια.

 

Ανάσα για τον κάμπο: έρχονται βροχές το διήμερο Δευτέρα ως Τετάρτη!Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^