Ειδήσεις, νέα για Πολιτισμός

Βόρειο Αιγαίο: «Εμφύλιος» για τις ΜΚΟ σε Λέσβο-Χίο-Σάμο

Ολοένα και αυξάνεται η φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων

Βόρειο Αιγαίο: «Εμφύλιος» για τις ΜΚΟ σε Λέσβο-Χίο-Σάμο
04.03.2020 | 20:40
Animus Benefits
alphawood
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Ολοένα και αυξάνεται η φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιστρατεύει ακόμη και στρατιωτικούς σκύλους στις ακτές των νησιών.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται για 3η συνεχή ημέρα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, με τους κατοίκους της Χίου να απαγορεύουν την δίοδο οχημάτων τροφοδοσίας, καθαριότητας αλλά και εργαζομένων στο hotspot. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αποχώρηση από την Μυτιλήνη εργαζομένων σε εθελοντικές οργανώσεις μετά από επιθέσεις που δέχτηκαν από εξαγριωμένους κατοίκους σε διάφορα σημεία της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Την αντίθεσή τους στις επιθέσεις σε στελέχη των ΜΚΟ δηλώνουν κάτοικοι της Συκαμιάς της Χίου και της Σάμου. Παράλληλα, ολοένα και αυξάνεται η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιστρατεύει ακόμη και στρατιωτικούς σκύλους στις ακτές των νησιών. Οι συγκεκριμένοι σκύλοι χρησιμοποιούνται συνήθως για φύλαξη στις αποθήκες με τα πυρομαχικά και οι περισσότεροι ανήκουν σε μονάδες της ΜΕΡΥΠ, έχοντας ως αποστολή την ανακάλυψη εισβολέων και τον εντοπισμός της θέσης τους, μέσω της εξαιρετική όσφρηση τους.
Χίος: Εμπρησμός σε αποθήκη που διατηρούσαν από το 2015 οργανώσεις αλληλεγγύης

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι της Χίου εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τον υπερπληθυσμό στη ΒΙΑΛ, αλλά και την καταπάτηση των περιουσιών τους περιμετρικά του κέντρου από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Λόγω των κινητοποιήσεων μέχρι στιγμής εντοπίζονται προβλήματα στην τροφοδοσία, στην καθαριότητα αλλά και στις γραφειοκρατικές εργασίες που αφορούν το άσυλο. Την ίδια ώρα σε εμπρησμό, οδηγούν τα πρώτα στοιχεία, σε ότι αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη των αλληλέγγυων Χίου, τα ξημερώματα της Τρίτης 3/3 στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας. Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, που μένει στον επάνω όροφο, ανέφερε ότι άκουσε θορύβους καθώς και τους γείτονες που καλούσαν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, που έσπευσε στο σημείο δίνοντας 3ωρη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Ευχόμαστε η πυρκαγιά να μην έχει επηρεάσει τουλάχιστον τον σκελετό του σπιτιού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης. Σημειώνεται ότι μέσα στην αποθήκη υπήρχαν ρούχα και παπούτσια από δωρεές Χιωτών, που μοιράζονταν σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες τα είχαν ανάγκη, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτισμός

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^