cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Έργο πνοής το κλειστό δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Έργο πνοής το κλειστό δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού
22.02.2020 | 18:14
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τη φετινή αρδευτική περίοδο να μην λείψει το νερό από κανένα αγρότη- μέλος, έδωσε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαρκινός στη χθεσινή ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
Στην τέταρτη τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποίησε χθες η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού, το «παρών» έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εθνική στρατηγική της κυβέρνησης για το νερό.
Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το αρδευτικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την αρχή, γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει σε προτεραιότητα τα έργα υποδομής στη διαχείριση του βρόχινου νερού και την προώθησή του στις καλλιέργειες μέσα από κλειστά δίκτυα άρδευση. «Στόχος είναι αφενός να πετύχουμε εξοικονόμηση νερού, αφετέρου χαμηλότερο κόστος παραγωγής που θα καταστήσει τους οι Έλληνες αγρότες πιο ανταγωνιστικούς» σημείωσε.

 

 

Κλειστό δίκτυο άρδευσης
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ, λαμβάνοντας υπόψη και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στους οποίους αναφέρθηκε ο Υφυπουργός, εξέφρασε στην πεποίθησή του ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά το πολυπόθητο έργο του σύγχρονου κλειστού δικτύου άρδευσης προς όφελος του Οργανισμού, των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας.
«Όραμα και πυρήνας της προσπάθειας μας αποτελεί το κλειστό σύγχρονο δίκτυο που θα θέσει τις βάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, την προστασία των εδαφών και της βιωσιμότητας του πολύτιμου φυσικού πόρου πολλαπλού χαρακτήρα όπως είναι η Λίμνη Πλαστήρα» επισήαμνε.
Ο κ. Μαρκινός ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση την τελευταία τριετία πέτυχε μέσα από μια πολύ καλή διαχείριση, χωρίς διακρίσεις, να μη λείψει νερό από κανένα αγρότη μέλος του Οργανισμού. Εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη εξαιτίας του άνυδρου χειμώνα. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην λείψει το νερό από κανέναν και σε αυτό ζητάμε τη συνδρομή των αγροτών μελών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρεμβάσεις και αγορά εξοπλισμού

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της περυσινής χρονιάς, στάθηκε μεταξύ άλλων στις εκτενείς παρεμβάσεις που έγιναν στο αγροτικό δίκτυο και στην αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα χρήσης της περυσινής χρονιάς, ο Οργανισμός έκλεισε με κέρδη ύψους 105.792 ευρώ. Τόνισε ότι σταθερός προσανατολισμός της Διοίκησης του Οργανισμού είναι η υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του αγροτικού πληθυσμού.
Το «παρών» στις διεργασίες της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Κιέριον» έδωσαν οι Βουλευτές Καρδίτσας Γ. Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας Β. Τσιάκος και Μουζακίου Φ. Στάθης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμός. Επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κ. Ζυγογιάννης, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του Οργανισμού.

 


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^