Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ζήτησαν αστικές αναπλάσεις κάτοικοι του Αμπελώνα στο περιφερειακό συμβούλιο

Αγοραστός; Όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο

Ζήτησαν αστικές αναπλάσεις κάτοικοι του Αμπελώνα στο περιφερειακό συμβούλιο
14.02.2020 | 20:18
Animus Benefits
alphawood
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Οι αστικές αναπλάσεις στον Αμπελώνα, απασχόλησαν συν τοις άλλοις, την αποψινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας. Το θέμα έφερε με ερώτησή της η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε. επισημαίνοντας ότι υπήρξε απόρριψη από την προηγούμενη διαδικασία του ΕΣΠΑ.

Οι συγκεκριμένες αναπλάσεις θα άλλαζαν την εικόνα του Αμπελώνα με την δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και κάτοικοι της περιοχής που ζήτησαν την βοήθεια της Περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε πρόθυμος να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ αλλά θε πρέπει να έχει όπως είπε ώριμες μελέτες. Αποκάλυψε ότι ρώτησε το σημερινό δήμαρχο Τυρνάβου ο οποίος του είπε ότι οι μελέτες θα μπορέσουν να είναι ώριμες σε τουλάχιστον πέντε μήνες σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

 

Ζήτσαν

Μέχρι να ολοκληρωθούν προφανώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 Παράλληλα η κ. Σουρλαντζή έθεσε και το θέμα της στεγανοποίησης του αστικού κομματιού του χάνδακα ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για κονδύλι, με τον Περιφερειάρχη να ξεκαθαρίζει πως το θέμα «είναι καθαρά ζήτημα ΤΟΕΒ».

«Με τα νερά δεν παίζουμε, είναι ζήτημα ΤΟΕΒ και φυσικά χρειάζεται μελέτες» σημείωσε ο κ. Αγοραστός, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως οι αστικές αναπλάσεις για τον Αμπελώνα θα ενταχθούν σε πρόγραμμα μόνο όταν ο δήμος Τυρνάβου καταθέσει ώριμες μελέτες


Ζήτησαν

Ζήτησαν


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Νέος Αγών
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^