Αποστάσεις τόσο σε σχέση με την ενέργεια του Λευτέρη Αυγενάκη ν αλλάξει δύο μέλη της επιτροπής, όσο και από την τροπολογία της κυβέρνησης κράτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Brainstorming» του Action24, o βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης, τόνισε ότι η τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή σε σχέση με την αλλαγή των ποινών στα ποδοσφαιρικά σωματεία και την παραμονή των ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είναι λάθος.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θεωρώ ότι έγινε ένα παρά πολύ μεγάλο λάθος. Γνωρίζαμε όλοι ότι υπάρχει ο φάκελος αυτός, ο οποίος θα εξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ο υφυπουργός Αθλητισμού έκρινε σκόπιμο, δεν ξέρω για ποιο λόγο, δύο μέρες πριν την εκδίκαση να αλλάξει δύο από τα μέλη της επιτροπής»

 

«Ο νόμος είναι νόμος, σκληρός νόμος αλλά νόμος. Όλη η ιστορία από που ξεκίνησε, ότι δημιουργήθηκαν συνωμοσίες και υποψίες στο ότι δύο μέρες πριν, άλλαξαν δύο μέλη της επιτροπής και η εισήγηση ήταν αυτή που ήταν, γιατί πρόκειται για εισήγηση και όχι απόφαση, μετά θ αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής. Άρα εστιάστηκε όλο το πρόβλημα κυρίως στην αλλαγή αυτή και δημιουργήθηκε μία συνωμοσία ότι αυτή τη στιγμή έγινε σκοπίμως προκειμένου να υπάρξει αυτή η πλειοψηφία και όχι μία άλλη . Και αυτό δημιούργησε το πρόβλημα».

Για την κίνηση του Λευτέρη Αυγένακη, τόνισε:

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος του υφυπουργού, ο οποίος προέβη σ αυτήν την κίνηση», ενώ ερωτηθείς για το αν τον «αδειάζει», απάντησε «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Εγώ ούτε αδειάζω ούτε υποστηρίζω. Λέω τα πράγματα όπως είναι, γιατί από εκεί ξεκίνησε. Δεν ξεκίνησε επειδή βγήκε 3-2 η απόφαση. Ξεκίνησε επειδή βγήκε 3-2 επειδή άλλαξαν τα μέλη. Δεν λέω ότι τα μέλη μπήκαν με σκοπιμότητα ή ότι ο υφυπουργός είχε σκοπιμότητα όταν αποφάσισε τις αλλαγές. Δυστυχώς όμως δόθηκε το δικαίωμα ν αμφισβητηθεί μία απόφαση και όχι μόνο ν αμφισβητηθεί, να θεωρηθεί ότι υπήρξε μία σκοπιμότητα για να εκδοθεί η συγκεκριμένη εισήγηση».

Αναφορικά με την τροπολογία που φέρνει αύριο προς ψήφιση η κυβέρνηση ανέφερε ότι «αν θέλετε την άποψη μου κι αυτό είναι λάθος. Θα διαβάσω ακριβώς τι προβλέπει και θ αποφασίσω πώς θα κινηθώ. Αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, βεβαίως και θα πειθαρχήσω».