Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Αγόρασε έκταση 3.000 στρεμμάτων για φωτοβολταϊκά στο Μ. Μοναστήρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Πόσο πλήρωσε το στρέμμα

Αγόρασε έκταση 3.000 στρεμμάτων για φωτοβολταϊκά στο Μ. Μοναστήρι  ο Βαγγέλης Μαρινάκης
15.01.2020 | 14:21
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Ένα μεγάλο project, φωτοβολταϊκών προωθεί στο Μεγάλο Μοναστήρι της Λάρισας, ο γνωστός εφοπλιστής, ιδιοκτητης του Ολυμπιακού και καναλάρχης με το νέο MEGA  Βαγγέλης Μαρινάκης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίς του thessaliatv.gr, o μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει εξαγορασει ή ενοικιάσει έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων στην περιοχή που γειτνιάζει με το εθνικό οδικό δίκτυο, άρα είναι προνομιούχα απο πλευράς προσβασιμότητας στα δίκτυα της ΔΕΗ, για να αναπτυξει πάρκα φωτοβολταϊκών.

Ως γνωστόν, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, κάθε εταιρεία δικαιούται να έχει στην κατοχή της μέχρι δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος μέχρι 1 MW έκαστο, και σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων το ένα από το άλλο.

Οι εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη ακολουθούν το μοντέλο κατασκευής φωτοβολταϊκών σε χωράφια τα οποία φροντίζουν προηγουμένως να αγοράσουν, αν και υπάρχουν και μερικοί σταθμοί τους οποίους εξαγόρασαν από τρίτους. 

 Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει κάνει και εξαγορές στου δήμους Ελασσόνας και Φαρσάλων, πέραν του δήμου Κιλελέρ και το τίμημα είναι περίπου 1000 ευρώ το στρέμμα για εξαγορά, ή 120 ευρώ το χρόνο για ενοικίαση. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αναμένεται ο κ. Μαρινάκης,  ,διαθέτοντας και τη ρεσυτότητα να πληρώσει για την αναβάθμιση των δικτύων της ΔΕΗ, να φτιάξει πάρκα δεκάδων μεγαβάτ, στην περιοχη του Νομού Λάρισας.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^