Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Τα Φάρσαλα εκπέμπουν SOS: Ξεθάψτε το έργο του φράγματος στη Σκοπιά πριν ερημώσει ο τόπος!

Στο κέντρο της Ελλάδας χωρίς νερό...ο πιο εύφορος κάμπος της χώρας

Τα Φάρσαλα εκπέμπουν SOS: Ξεθάψτε το έργο του φράγματος στη Σκοπιά πριν ερημώσει ο τόπος!
07.01.2020 | 22:03
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2020 και αύριο εδέησαν οι φορείς της περιοχής να επισκεφθούν-επιτέλους από κοινού- τον υπουργό Υποδομών για να ζητήσουν να ολοκληρωθεί η μελέτη του «δρόμου καρμανιόλα», Λάρισας-Φαρσάλων, από την περιφέρεια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λοιπόν, κάποια στιγμή θα σπάσει η οδική απομόνωση μιας από τις πλέον παραγωγικές επαρχίες της χώρας, που συνεισέφεραν και συνεχίζουν να εισφέρουν πολλά στην εθνική οικονομία της χώρας.

 Με δεδομένο ότι θα «ξεμπλοκάρει» από τις ενστάσεις και η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσλου- Καλαμπάκας, που τη δημοπράτησε η περιφέρεια, τα Φάρσαλα και σιδηροδρομικά θα μπουν στο επίκεντρο των μεταφορών, νωρίτερα μάλιστα και από το δίπολο Βόλου- Λάρισας, όπου εκεί το έργο της ηλεκτροκίνησης το…. «τρέχει» το υπουργείο Υποδομών και ακόμη δεν έχει φτάσει σε δημοπράτηση.


  Αυτά είναι ωστόσο τα θετικά νέα. Τα αρνητικά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αυτή η περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, δεν έχει ούτε νερό να πιεί και οι κάτοικοί τους πίνουν εμφιαλωμένο εδώ και πολλά χρόνια… Αν η κυβέρνηση κάνει πράξη και δούμε (πράγμα δύσκολο )μέσα στ επόμενα δέκα χρόνια την εκτροπή του Αχελώου, το σίγουρο είναι ότι και αυτό το μεγαλόπνοο έργο δεν πρόκειται να λύσει το υδατικό πρόβλημα των Φαρσάλων. Απαιτείται συνεπώς συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να ¨”ξεθαφτεί” από τα συρτάρια των υπουργείων η παλιά (από το 1968) προμελέτη της Electroawatt και να ξεκινήσει νέα επικαιροποιημένη, για την κατασκευή μεγάλου φράγματος στον Ενιπέα (θέση Σκοπιά).
Το έργο είναι μείζον για την επιβίωση του πάλε ποτέ πιο εύφορου κάμπου της Θεσσαλίας και της χώρας, που κινδυνεύει τις προσεχείς δεκαετίες με ερημοποίηση. Ήδη οι αγρότες τρυπούν στα 200 και 300 μέτρα για να βρουν νερό για άρδυση, ενώ για ύδρευση ούτε κουβεντα, καθώς είναι γνωστό πως ο υπόγειος υδροφορέας των Φαρσάλων είναι ο πλέον επιβαρυμένος στη χώρα με νιτρικά.


Έργο λοιπόν πολύ πιο σημαντικό και από τις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, που φέρνουν μεν ανθρώπους και προϊόντα ασφαλέστερα στις αγορές, αλλά ο κίνδυνος είναι ορατός σε λίγα χρόνια να μην υπάρχουν ούτε άνθρωποι, ούτε προϊόντα σε αυτή τη λησμονημένη από τους πολιτικούς ταγούς γωνιά της χώρας, που κατά τα άλλα βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.

 Κυρίως απαιτείται από τους ίδιους τους κατοίκους των Φαρσάλων να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος και να ασκούν έλεγχο στους πολιτικούς κάθε φορά που επισκέπτονται την περιοχή. Χωρίς φράγμα στον Ενιπέα τα Φάρσαλα σε λίγα χρόνια , τα Φάρσαλα του μυθικού Αχιλλέα και του κάμπου με τα άλογα του Τρωϊκού πολέμου και του Μέγα Αλέξανδρου, θα έχουν καταστεί «τρύπα στη γεωγραφία».

Γιατί είναι γνωστό ότι χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή…

Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^