ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ Η Σφήκα
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας
Γεύση

Μια συνταγή με αφράτο παντεσπάνι, που τυλίγει μέσα του απολαυστική σοκολάτα και πραλίνα.
Ο «κορμός των Χριστουγέννων» είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των γιορτών στη Γαλλία. Συμβολίζει τον κορμό που πρέπει να καίει στο τζάκι όλη τη νύχτα την παραμονή των Χριστουγέννων και φυσικά περιλαμβάνει λαχταριστή σοκολάτα. Η συνταγή που θα δείτε εδώ είναι η πιο απλή και εύκολη, για να μην ταλαιπωρείστε με περίπλοκες παρασκευές.
Υλικά
140 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
250 γρ κουβερτούρα
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό να αφρατέψουν
Προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι που έχουμε να ανακατέψει με το αλάτι
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά με απαλές κινήσεις
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και γυρίζουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Στόχος είναι η ζύμη να έχει πάχος 1 εκατοστό
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ώσπου το κέικ να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα
Βγάζουμε από το φούρνο σκεπάζουμε με μια ελαφρώς νοτισμένη καθαρή πετσέτα και ξεφορμάρουμε πάνω στην πετσέτα. Κρατώντας την στενή πλευρά του κέικ και την πετσέτα τυλίγουμε το κέικ σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε σκεύος πάνω από νερό που βράζει). Αφού λιώσει προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε
Ξετυλίγουμε προσεκτικά το κέικ και απλώνουμε στο εσωτερικό του, τα 2/3 της λιωμένης σοκολάτας, αφού το ανακατέψουμε με την πραλίνα. Στη συνέχεια τυλίγουμε και πάλι τον κορμό
Σκεπάζουμε τον κορμό με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα. Στο σημείο αυτό μπορούμε να στολίσουμε με καραμελάκια σε σχήμα φύλλων ή γκι ή με μικρά χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα πριν κόψουμε
Πηγή: iefimerida.gr
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 20.07.2025 | 18:41
Καρδίτσα: Πρεμιέρα για το πολυβραβευμένο Ντοκιμαντέρ -quot;Daniel-quot; - ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.07.2025 | 18:37
Νέα κρούσματα ευλογιάς έχουμε σε Τρίκαλα, Σέρρες και Ορεστιάδα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.07.2025 | 17:50
Delivery: Το φαγητό ως πολυτέλεια σε εποχή ακρίβειας - ΕΛΛΑΔΑ | 20.07.2025 | 17:47
ΕΥΔΑΠ: Τα αποθέματα πόσιμου νερού για την Αττική βρίσκονται στο 40% των ποσοτήτων του 2022 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.07.2025 | 17:45
Συντάξεις: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - Στα 627 ευρώ η διαφορά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.07.2025 | 17:37
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.07.2025 | 17:32
Ανήλικα αδέρφια έκλεψαν ταμειακή μηχανή σε καφετέρια στον Τύρναβο – Συνελήφθη ένα κορίτσι και ο παππούς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.07.2025 | 17:15
Από Αθήνα σε Γρεβενά σε 4 ώρες και στην Καρδίτσα σε 2.35 – Πότε παραδίδεται ο νέος αυτοκινητόδρομος
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.07.2025 | 17:15
Από Αθήνα σε Γρεβενά σε 4 ώρες και στην Καρδίτσα σε 2.35 – Πότε παραδίδεται ο νέος αυτοκινητόδρομος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 20.07.2025 | 00:12
Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τη Θεσσαλία οι περικοπές της νέας ΚΑΠ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.07.2025 | 17:10
«Έφυγε» από τη ζωή ο Γεώργιος Καραΐσκος σε ηλικία ετών - τελέστηκε η κηδεία του στον Ευαγγελισμό Τεμπών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.07.2025 | 13:40
Ανήμερα του προφήτη Ηλία 51 χρόνια μετά, η Λάρισα εξακολουθεί να θυμαται την τραγωδία της Κύπρου (ΦΩΤΟ-video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.07.2025 | 16:38
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κι ο Έλληνας φοβέρα θέλει – «Αγνοούνται» 230.000… αγρότες και κτηνοτρόφοι - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.07.2025 | 00:46
Οργή για τις χρεώσεις ΑΤΜ – Πάνω από 2 ευρώ για αναλήψεις χρημάτων - ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.07.2025 | 18:37
Νέα κρούσματα ευλογιάς έχουμε σε Τρίκαλα, Σέρρες και Ορεστιάδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.07.2025 | 14:09
Πριμ μέχρι 3.000 ευρώ φέρνει η νέα ΚΑΠ για μικρούς παραγωγούς, αποκλείοντάς τους από τα υπόλοιπα καθεστώτα