cosmos

Ειδήσεις, νέα για Η Σφήκα

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας

Γεύση

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας
03.12.2019 | 12:59
Fashion City Outlet
Το Deree έρχεται στον Βόλο - Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου‎ ‎
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Μια συνταγή με αφράτο παντεσπάνι, που τυλίγει μέσα του απολαυστική σοκολάτα και πραλίνα.

Ο «κορμός των Χριστουγέννων» είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των γιορτών στη Γαλλία. Συμβολίζει τον κορμό που πρέπει να καίει στο τζάκι όλη τη νύχτα την παραμονή των Χριστουγέννων και φυσικά περιλαμβάνει λαχταριστή σοκολάτα. Η συνταγή που θα δείτε εδώ είναι η πιο απλή και εύκολη, για να μην ταλαιπωρείστε με περίπλοκες παρασκευές.
Υλικά

140 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
250 γρ κουβερτούρα
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό να αφρατέψουν
Προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι που έχουμε να ανακατέψει με το αλάτι
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά με απαλές κινήσεις
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και γυρίζουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Στόχος είναι η ζύμη να έχει πάχος 1 εκατοστό
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ώσπου το κέικ να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα
Βγάζουμε από το φούρνο σκεπάζουμε με μια ελαφρώς νοτισμένη καθαρή πετσέτα και ξεφορμάρουμε πάνω στην πετσέτα. Κρατώντας την στενή πλευρά του κέικ και την πετσέτα τυλίγουμε το κέικ σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε σκεύος πάνω από νερό που βράζει). Αφού λιώσει προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε
Ξετυλίγουμε προσεκτικά το κέικ και απλώνουμε στο εσωτερικό του, τα 2/3 της λιωμένης σοκολάτας, αφού το ανακατέψουμε με την πραλίνα. Στη συνέχεια τυλίγουμε και πάλι τον κορμό
Σκεπάζουμε τον κορμό με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα. Στο σημείο αυτό μπορούμε να στολίσουμε με καραμελάκια σε σχήμα φύλλων ή γκι ή με μικρά χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα πριν κόψουμε
Πηγή: iefimerida.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Η Σφήκα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Thema - Scavolini
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Κισσός Πηλίου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^