Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Βόλος; Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε την μεγάλη έκθεση ευρημάτων του «Αθανασάκειου»

Η Λίνα Μενδώνη στα εγκαίνια για τα 110 χρόνια της Έκθεσης

Βόλος; Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε την μεγάλη έκθεση ευρημάτων του «Αθανασάκειου»
17.11.2019 | 13:01
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης, έγιναν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της σημαντικής επετειακής έκθεσης με όλο το υλικό που βρέθηκε στις ανασκαφικές έρευνες του πρωτοπόρου αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου. Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου γιορτάζει τα 110 χρόνια του και αυτή ήταν και η αφορμή των διήμερων εκδηλώσεων Η υπουργός χαρακτήρισε τη μέρα ξεχωριστή για το Αθανασάκειο Μουσείο, αλλά και για την πόλη του Βόλου.

width=1024

Η υπουργός μιλώντας τόνισε ότι «είναι ένα μουσείο που μας επιτρέπει να θυμηθούμε τους μεγάλους αρχαιολόγους που κατέθεσαν την ψυχή τους για την αρχαιολογία του Βόλου όπως ο Δημ. Θεοχάρης, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης κ.α. είναι ένα μουσείο που μας επιτρέπει να θυμηθούμε τους μεγάλους ευεργέτες όπως τον Αθανασάκη που επέμεινε και διέθεσε μεγάλο μέρος περιουσίας του για να χαιρόμαστε το Μουσείο», ενώ δεν ξέχασε να κάνει αναφορά στο παρεθόν και στον Κώστα Καρτάλη που συνεργάστηκε μαζί για την προετοιμασία των Ολομπιακών Αγώνων του 2004 και στην τεράστια προσπάθεια που έγινε ώστε να επεκταθούν οι χώροι του Μουσείου και σήμερα να έχουμε όλοι την χαρά να μιλάμε για ένα Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές

width=1024

«Θεωρώ ότι είναι ξεχωριστή μέρα για το Μουσείο και την πόλη. Είναι από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας και οι εκθέσεις του ήταν στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας, είπε και αναφέρθηκε στον στους μεγάλους αρχαιολόγους Θεοχάρη και τον Χουρμουζιάδη. Το μουσείο πέτυχε να είναι πολιτιστικός χώρος για την πόλη με πόρτες ανοιχτές τον κόσμο, χώρος εκπαίδευσής και τον πρώην γενικό γραμματέα κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για την επέκταση μουσείου για να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα με υποδομές που έχουν σήμερα ιδιαίτερη αξια».
Μετά τον χαιρετισμό της κ. Μενδώνη ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα «Αρχαίων άσματα» με τους μουσικούς Σέβη Μαζέρα φωνή, πιάνο και Βασίλη Αγροκώστα φωνή, λύρα.

width=1024

 Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων και πολύτιμοι συμπαραστάτες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο ΕΟΤ, το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Παγκόσμιο Σωματείο Απόδημων Μαγνήτων «Το Κοινό των Μαγνήτων», το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ε.Σ.Η.Ε. Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και πλήθος χορηγών που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα για την προβολή του Μουσείου και της πόλης.

width=1024

Πηγή: ΕΡΤΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^