Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Συνελήφθη στον Ταΰγετο για βανδαλισμό εβραϊκού μνημείου στη Λάρισα!

ο περιβόητος “πατήρ Κλεομένης

Συνελήφθη στον Ταΰγετο για βανδαλισμό εβραϊκού μνημείου στη Λάρισα!
16.11.2019 | 19:48
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στον Ανω Μαχαλά της Αλαγονίας στον Ταΰγετο συνελήφθη ο περιβόητος “πατήρ Κλεομένης”, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο από δικαστήριο της Λάρισας για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2017.

Ο ρασοφόρος αυτοαποκαλούμενος “μοναχός” φέρεται να ήξερε για την απόφαση και για το ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο αναζητείτο ως φυγόποινος από την Αστυνομία, και έτσι κατέφυγε στον Ταΰγετο, στο σπίτι ενός παππού του. Εκεί τον αναζήτησαν για να τον συλλάβουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, αλλά έπρεπε να αλλάξει η μέρα ώστε να πειστεί από εισαγγελικό λειτουργό να ακολουθήσει τους αστυνομικούς. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι συμβίωνε με ακολούθους του.
Να αναφέρουμε για την ιστορία ότι ο ρασοφόρος εμφανιζόταν σε βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος στο Διαδίκτυο, να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά ενώ ταυτόχρονα το έφτυνε, το κλωτσούσε και έβριζε τους Εβραίους. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ότι προσέβαλε με τον τρόπο αυτό την ιστορική μνήμη και ο “πατήρ Κλεομένης” καταδικάστηκε ερήμην σε 18 μήνες φυλάκιση και 7.500 ευρώ χρηματική ποινή, για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.
Η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει από τότε πως ο “πατήρ Κλεομένης” δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική Εκκλησία, αποδοκιμάζοντας τις παράνομες πράξεις του.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^