Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Φορτισμένο κλίμα στην ανοιχτή συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Αγιας για το προσφυγικό

Ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε και πάλι ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις αφίξεις προσφυγων

Φορτισμένο κλίμα στην ανοιχτή συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Αγιας για το προσφυγικό
15.11.2019 | 20:04
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 Σε ένα φορτισμένο κλίμα όπου δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, λόγω του δυσανάλογου βάρους που καλείται να σηκώσει ο δήμος Αγιάς στο προσφυγικό το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο «Χρυσαλίδα» στην Αγιά η ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε


Ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας στην αρχική του εισήγηση υπεραμύνθηκε της άποψης ότι δεν ερωτάται η αυτοδιοίκηση και δεν γνωρίζει ποιος είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την κατανομή των μεταναστών, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει αναλογικότητα.
Οι κάτοικοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που πήραν στη συνέχεια το λόγο έθεσαν τους προβληματισμούς τους για το που θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι ότι θα πάνε σε σχολείο στο Στόμιο, αν θα υπάρξει και άλλη δομή φιλοξενίας στην Καρύτσα και αν αυτό μπορεί να ανακοπεί αι αν έχει κατατεθεί αίτημα για φιλοξενία προσφύγων και σε άλλο ξενώνα στην Άνω Σωτηρίτσα.

 Σε

 Οι κάτοικοι επίσης εξέφρασαν τον προβληματισμό γιατί επιλέχτηκαν μόνον ο δήμος Αγιάς και ο Δήμος Λαρισαίων για τη φιλοξενία προσφύγων, από όλο το Νομό, αλλά επί της ουσίας και από όλη τη Θεσσαλία. Ακόμη έναν προβληματισμό που έθεσαν είναι αν θα υπάρξει εποικισμός των παραλίων από πρόσφυγες και ποια θα είναι η ζημιά στον τουρισμό των παραλίων, ενώ αναρωτήθηκαν αν οι κυβερνητικοί ή άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν ενήμεροι για την άφιξη αυτών των προσφύγων σε Καρύτσα και Άνω Σωτηρίτσα.

Σε


Αξίζει να τονιστεί πως από τους βουλευτές έδωσαν το παρόν μόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά η οποία κιόλας τοποθετήθηκε εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και αυτό δημιούργησε κάποια ένταση προς στιγμήν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

 Σε

Σε
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
thesnea.gr
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
  ^