Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Σύσκεψη φορέων το Σάββατο για τις πανεπιστημιακές σχολές της Καρδίτσας

Τη συγκαλεί ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος

Σύσκεψη φορέων το Σάββατο για τις πανεπιστημιακές σχολές της Καρδίτσας
15.11.2019 | 12:43
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σύσκεψη φορέων για το θέμα των πανεπιστημιακών σχολών της Καρδίτσας, συγκαλεί το Σάββατο η Δημοτική Αρχή.

Η σύσκεψη θα γίνει στο Δημαρχείο στις 11 το πρωί, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Τσιάκου, ύστερα από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμεώς, να αναστείλει τη λειτουργία 38 πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ αυτών και του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική ηλικία, που επρόκειτο να λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην Καρδίτσα.

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος.

Χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» την αναστολή έναρξης λειτουργίας του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη Παιδική Ηλικία, η οποία όπως είπε έρχεται ως συμπλήρωμα εκείνων του σχεδίου Γαβρόγλου, που οδήγησε στη φυγή του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας που ήταν το πιο δυναμικό τμήμα που είχε η Καρδίτσα.

Εμφανίστηκε επικριτικός για τη στάση που κράτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι η Καρδίτσα δικαιούται όχι μόνο να λειτουργήσει το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη Παιδική Ηλικία, αλλά να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα.

Σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικοί για να μπορέσουν να σταθούν σε μια κοινωνία που περνάει δύσκολα πρέπει να έχει διαχρονικό λόγο. «Ο Αυτοδιοικητικός λόγος της νέας δημοτικής αρχής δεν αλλάζει ανάλογα με το ποιος κυβερνάει. Αυτό το έχουν κάνει άλλοι. Θα είμαστε το ίδιο μαχητικοί ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει. Μας ενδιαφέρει το συμφέρον των πολιτών το οποίο καλούμαστε να διαφυλάξουμε» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο για την απόφασή του να μεταφέρει στο Καρπενήσι το τμήμα δασοπονίας του πρώην ΤΕΙ και το ίδιο έπραξε τώρα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Δαλαβίκας Bikes
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^