Ειδήσεις, νέα για Οικονομία

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Η έρευνα συνδέεται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες
07.11.2019 | 13:56
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Σε εξέλιξη ο έλεγχος - Κλιμάκια της Επιτροπής από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα στα γραφεία της διοίκησης της Εθνικής, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Attica, καθώς και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών - Η έρευνα συνδέεται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες


Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα κεντρικά γραφεία πέντε τραπεζών αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκαμελή κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Attica και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνοντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν περίπου 5 ώρες, ενώ οι ελεγκτές παραμένουν στις τράπεζες και συνεχίζουν και σε άλλα γραφεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια ελέγχουν υπολογιστές και παίρνουν στοιχεία από τους σκληρούς δίσκους, καθώς και έγγραφα.

Οι λόγοι της εφόδου εκτιμάται ότι συνδέονται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος προκύπτει έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί για ανάλογες πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως ακούει από την αγορά πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες έχουν συνεννοηθεί για την επιβολή προμηθειών.

Η πληροφορία για την έφοδο έχει επιβεβαιωθεί και από επίσημη πηγή χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έφοδος είχε γίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν στον κατασκευαστικό κλάδο όταν δεκάδες υπάλληλοι εισέβαλαν στα γραφεία των μεγάλων εταιρειών συγκεντρώνοντας υλικό, ξηλώνοντας σκληρούς δίσκους από τα γραφεία κ.λ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Οικονομία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^