Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κ. Τσιάρας: Προχωρά η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγαρου Λάρισας

Το ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός στην Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων στη Λάρισα

Κ. Τσιάρας: Προχωρά  η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγαρου Λάρισας
01.11.2019 | 19:39
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 Στην ανακατασκευή του δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα, το υπουργείο Δικαιοσύνης.

 Την ανακοίνωση έκανε απόψε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της πανελλαδικής συνάντησης των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, ο Καρδιτσιώτης υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ενώ από την πλευρά του ο περιφερειαρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι η περιφέρεια θα ωριμάσει το έργο, ώστε επιτέλους η  Λάρισα, αλλά και η Θεσσαλία, μιας και τα δικαστήρια της Λάρισας, αποτελούν και διοικητικό Εφετείο, να αποκτήσουν σύγχρονες κτιριακές εγκατατάσεις.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε πως δεσμεύτηκε ως προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μπασδέκη όσο και στους βουλευτές του νομού. «Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, προσπαθούμε με αναδόχους να υλοποιήσουμε κάποια έργα», συμπληρώνοντας πως υπάρχουν συζητήσεις ώστε να γίνει ανάδοχος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μάλιστα τόνισε πως θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον αφού συναντηθεί και με τον κ. Αγοραστό.

Κ.

Κ.

«Θεωρώ πως είναι μια στιγμή που η Ελληνική περιφέρεια μπορεί να έχει την ευκαιρία να εκφράσει τη δική της άποψη, ειδικά για το χώρο της δικαιοσύνης στον οποίο γίνονται αυτόν τον καιρό πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο Υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει «Να διαμορφώσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που στην εξέλιξή του θα διαμορφώσει πραγματικά καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του χώρου της δικαιοσύνης για το καλό της ελληνικής κοινωνίας».

«Προσπαθήσαμε να προβούμε στις απαραίτητες και αναγκαίες αλλαγές ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά κυρίως να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στον μέσο Έλληνα πολίτη», σημείωσε σε δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τη Λάρισα, αναφορικά με τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο Ποινικό Κώδικα.

Ο κ. Τσιάρας λίγο πριν την συμμετοχή του στις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που φιλοξενούνται στην Λάρισα, μίλησε για τις αλλαγές που προτείνονται και θα συζητηθούν στον ελληνικό κοινοβούλιο τονίζοντας πως «ενσωματώνουμε αυτό που υπάρχει ως λογική στο ευρωπαϊκό δίκαιο».

Για το νέο Ποινικό κώδικα: Αλλη αντιμετώπιση για τρομοκρατία και μολότοφ -Ιδεοληπτική η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ


Κ.

Σχετικά με το ζήτημα της υφ΄ όρον απόλυσης, ο κ. υπουργός είπε πως αντί των 17 ετών που προβλέπονταν από τον ισχύοντα Ποινικό κώδικα θα είναι πλέον 22 χρόνια, ενώ αναφερόμενος στα τα ζητήματα της τρομοκρατίας, είπε ότι «θα αντιμετωπίζονται από μια διαφορετική σκοπιά».

«Θα ενσωματώσουμε την οδηγία 541 της Ε.Ε προκειμένου να εναρμονιστούμε με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να υπάρχει μια εντελώς διαφορετική θεωρητική βάση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας από την ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά και βεβαίως όλα τα άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση μολότοφ, με τον τρόπο δηλαδή που κάποιοι μπορεί να αντιδρούν ή να λειτουργούν απέναντι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τρομοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υιοθέτησε κάποιες ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα «με μια ιδεοληπτική προσέγγιση» και είπε ότι ευελπιστεί πως τα πολιτικά κόμματα τα οποία εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο «θα δείξουν και την απαραίτητη ευθύνη αλλά και την απαραίτητη ωριμότητα προκειμένου αυτές τις αλλαγές να τις διαμορφώσουμε και να τις ψηφίσουμε μαζί».

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την Διαμεσολάβηση, ο κ. Τσιάρας είπε πως η Διαμεσολάβηση θα δώσει μια έμμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα εντελώς καινούριο νομοσχέδιο «το οποίο απαντάει σε όλες τις ανησυχίες, αλλά δείχνει και το δρόμο σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση για το δικαιϊκό σύστημα της χώρας».
Κ.

 Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο σβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων και βουλευτες του Νομού.

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^