Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Μαθητές “βαποράκια” πλασάρουν ναρκωτικά σε σχολεία Βόλου και Λάρισας

Πέρασαν μέσα στα σχολεία τα ναρκωτικ.-Απαιτείται εγρήγορση από τους γονείς

Μαθητές “βαποράκια” πλασάρουν ναρκωτικά σε σχολεία Βόλου και Λάρισας
29.10.2019 | 22:31
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα σε Βόλο, αλλά και Λάρισα για διακίνηση ναρκωτικών στα σχολικά συγκροτήματα. Προχθές συνελήφθησαν δύο ανήλικοι σε προαύλιο χώρο σχολείου στη Λάρισα, σήμερα 16χρονος στο Βόλο, τις προάλλες λιποθύμησε 13χρονος (!) έπειτα από χρήση κάνναβης στις τουαλέτες Γυμνασίου στο Βόλο...!


Στην Κρήτη συνέβη το ίδιο σε μία 15χρονη μαθήτρια με αποτέλεσμα να διατάξει ΕΔΕ η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως
Δυστυχώς τα ναρκωτικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των εφήβων και στην επαρχία.. Και το ζητούμενο δεν είναι η καταστολή και η δίωξη, αλλά η πρόληψη. Οι γονείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Οι εποχές της αθωότητας και της άγνοιας παρήλθαν ανεπιστρεπτί..
Ανήλικοι διακινητές γράφονται στα σχολεία τάχα μου για να παρακολουθήσουν μαθήματα και «ψωνίζουν» μαθητές- πελάτες τους, μας έλεγε τις προάλλες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαββελίδης.

Μαθητές πλασάρουν σε συμμαθητές τους ναρκωτικά (κυρίως χασίς) έναντι χρηματικής αμοιβής.

Μάλιστα, οι διακινητές – μαθητές δεν περιορίζουν τη δράση τους μόνον εντός των σχολείων, αλλά, τις βραδινές ώρες δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους όπου πωλούν τα ναρκωτικά, που τους προμηθεύουν οι έμποροι.

Οι έμποροι ναρκωτικών “στρατολογούν” νέα παιδιά, αφού πρώτα τα εθίσουν σε ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ως “βαποράκια” στην προώθηση των ναρκωτικών, δίνοντάς τους και κάποιο οικονομικό κίνητρο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, τις νυχτερινές ώρες στις αυλές σχολείων, Γυμνασίων – Λυκείων γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης σε διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. πάρτυ) που διοργανώνονται, το χασίς κυριαρχεί, με στόχο τον εθισμό των εφήβων, ενώ χρήση γίνεται τις βραδινές ώρες και σε καταλήψεις σχολικών συγκροτημάτων, όπου πλέον είναι εύκολη και η πρόσβαση εξωσχολικών.

Η συχνή χρήση κάνναβης στην εφηβεία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μόνιμα ψυχωτικά σύνδρομα ακόμη και σε σχιζοφρένεια μας προειδοποιεί ο υπεύθυνος του Θεραπευτικού προγράμματος «ΕΞΟΔΟΣ» στη Λάρισα Σωτήρης Μπουντής.. Δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουν κάποιοι λοιπόν το.. «τσιγαριλίκι». Και αν οι μαθητές έχουν άγνοια, οφείλουν να τους ενημερώσουν γονείς και καθηγητές.


Τα ναρκωτικά πέρασαν στην κουλτούρα των νέων μας οι οποίοι τα απομυθοποίησαν και πλέον τους δηλητηριάζουν. Οι έρευνες δυστυχώς δίνουν δραματικά στοιχεία. Από τα 15 και τα 16 έπεσε στα 13 ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών! Μόλις δηλαδή τα παιδιά μας πάνε στην πρώτη Γυμνασίου, είναι πλέον εύκολο να έρθουν σε επαφή με διακινητές στο σχολείο...


Και μία κοινωνία απαθής να παρακολουθεί.. Μιθριδατισμός, απάθεια; Tι διάολο πάθαμε; Βρε μήπως μας ψεκάζουν πράγματι;

Όσοι νομίζουν ότι επειδή καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν θα καεί και το δικό μας κάνουν λάθος, μας προειδοποίησε το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαγνησίας κ. Ηλίας Κουτσερης. Δεν θα αργήσει να έρθει το κακό  και στο δικό μας. Αν έκανε χρήση το γειτονόπουλο, δεν θα αργήσει η ώρα να μπλέξει και το δικό μας παιδί προειδοποίησε.

Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^