Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας δομή φιλοξενίας προσφύγων;

Στους Γοργοβίτες- Πιθανός και ξενώνας στα Άγραφα για φιλοξενία προσφυγόπουλων

Στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας δομή φιλοξενίας προσφύγων;
29.10.2019 | 10:59
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αφού δεν βρέθηκαν επιχειρήσεις για να εγκατασταθούν στην Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας, η οποία δημιουργήθηκε στην πολλά υποσχόμενη δεκαετία του 2000, η ΒΙ.ΠΕ. στους Γοργοβίτες αναμενεται  να γίνει προσφυγικός καταυλισμός, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν το Σαββατοκύριακο.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr ενώ ήδη η διοίκηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ βρίσκεται  σε ανοιχτή γραμμή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο για την Καρδίτσα αλλά και για άλλες περιοχές εκτός Θεσσαλίας.

Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2020 καθώς θα απαιτηθεί να γίνουν οι αναγκαίες υποδομές για την υποδοχή των προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη σύσκεψη στη Λάρισα με τους δημάρχους του Νομού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοιδης είχε προϊδεάσει ότι η μετεγκατάσταση προσφύγωνκαιμεταναστών  από τα νησιά στην ενδοχώρα θα γίνει είτε σε παροπλισμένους ξενώνες, είτε σε Βιομηχανικες περιοχές όπου υπάρχουν οι υποδομές ηλεκτρισμού,  ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να μη δημιοργηθούν γκετο.

 Για το Ν. Καρδίτσας, καθώς η νέα κατανομή προσφύγων θα γίνει αναλογικά, ενδέχεται να υπάρξει φιλοξενία και οικογενειών προσφύγων ή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα ορεινά Άγραφα, σε παροπλισμένο ξενώνα, με πιθανότερο τόπο αυτόν της Ρεντίνας που είχε φιλοξενήσει και το 2015 προσφυγόπουλα, ενώ μερικές οικογένειες προσφύγων είχαν φιλοξενηθεί για λίγους μήνες και σε ξενώνα στα Λουτρά Σμοκόβου.

 Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και στο Ν. Λάρισας σε ξενώνα στην Καρύτσα Κισσάβου, όπου ήδη έχει ληφθεί απόφαση για φιλοξενία 40 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Άλλωστε το Ν. Καρδίτσας τον γνωρίζει καλά ο κ. Χρυσοχοίδης, αφου στις αρχές της δεκαετίας του 80 είχε διατελέσει εκεί νομάρχης...

Πως θα γίνει η εγκατάστση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών

 Στη

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι πολύ πιθανό να αναλάβει την έκδοση αδειών για τις επικείμενες εγκαταστάσεις για την αποφυγή της γραφειοκρατίας σε ένα θέμα που πλέον έχει λάβει εθνικά χαρακτηριστικά. Τα κοντέινερ που θα τοποθετηθούν εκέι ήδη έχουν κατασκευαστεί και βρίσκονται αποθηκευμενα στα στρατοπεδα Μπουγά και Τζήμα στη Λάρισα.

Η οικονομική αποζημίωση της ΕΤΒΑ για την παραχώρηση εκτάσεων αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ενοίκια που χρεώνονται στις βιομηχανίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμονή των μεταναστών στις ΒΙΠΕ εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις υπάρχουσες βιομηχανικές μονάδες που ήδη είναι εγκατεστημένες, ενώ σε κάποιες απ’ αυτές η παρουσία αντίστοιχων μονάδων είναι σχετικά μικρή.

Στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας πάντως το μόνο που βλέπει κανείς είναι δυο κουφάρια από σκουριασμένα σιλό αλλά και κάποια φωτοβολταϊκά.

Πηγή πληροφοριών: thessaliaeconomy.gr


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^