Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Αθωώθηκε Λαρισαίος πανεπιστημιακός γιατρός

Είχε αναλάβει πάνω απο 130 χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική

Αθωώθηκε Λαρισαίος πανεπιστημιακός γιατρός
17.10.2019 | 09:29
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Bruno Coffe
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού που χειρουργούσε και σε ιδιωτική κλινική, καθώς όπως απεδείχθη, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο γιατρός, καθηγητής, χειρουργός χειρουργούσε εκεί ως καλεσμένος των ασθενών του και δεν είχε καμία σχέση εργασίας με την κλινική.

Ο Λαρισαίος γιατρός κατηγορείτο για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, την περίοδο έως τα τέλη του 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε περισσότερες από 130 επεμβάσεις σε συγ­κεκριμένη κλινική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως, απαγορεύεται στους πανεπιστημιακούς ιατρούς που εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε νο­σοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των Α.Ε.Ι. «η παροχή υπηρεσιών, με οποιαδήποτε σχέση, περιλαμβανομένης και αυτής του συμβούλου, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά ερ­γαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν ή καλύπτουν ασφα­λιστικά υπηρεσία υγείας καθώς και η εγκατάσταση ιδιωτικών ιατρείων ή ιατρικών μηχανημάτων εντός των παραπάνω ιδιωτικών φορέων». Κατά τη διάρκεια της εκδίκασή δεν αποδείχθηκε πως είχε κάποια σχέση με την κλινική ο κατηγορούμενος, αλλά χειρουργούσε εκεί κατόπιν επιθυμίας του ασθενούς, τον οποίο και παρακολουθούσε ο γιατρός. Ως εκ τούτου αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

Πηγή: ΕλευθερίαΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^