Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Π, Νάνος: « Η καταστροφή των Αγράφων με τις ανεμογεννήτριες δεν θα περάσει»

« 520 πολίτες και 23 φορείς έχουν υπογράψει κατά των αιολικών πάρκων στα Άγραφα.»

Π, Νάνος: « Η καταστροφή των Αγράφων με τις ανεμογεννήτριες  δεν θα περάσει»
16.10.2019 | 12:14
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Bruno Coffe
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

« Περίπου 520 πολίτες και 23 φορείς έχουν υπογράψει κατά των αιολικών πάρκων στα Άγραφα.
Την ίδια ώρα χιλιάδες Καρδιτσιώτες, Θεσσαλοί και Έλληνες πολίτες αντιτίθενται στη βίαιη επίθεση στο φυσικό περιβάλλον του ορεινού όγκου των Αγράφων.»
Αυτά τόνισε μιλώντας χθες στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος.
‘Πέρα από την ιστορικότητα των Αγράφων που για εμάς είναι κιβωτός μνήμης και έχει συνδεθεί με αγώνες αντίστασης και ελευθερίας, πρέπει να δούμε την καθαρά περιβαλλοντική διάσταση. Μιλάμε για μία περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη NATURA που σημαίνει ότι προστατεύεται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Σε όλη την Ευρώπη δεν έχει δημιουργηθεί πουθενά αιολικό πάρκο σε περιοχή NATURA.”
Παράλληλα ο δήμαρχος επισήμανε πως δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ούτε ορνιθολογική, ούτε ειδική οικολογική αξιολόγηση που το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε Επίσης δεν τηρείται και η στοιχειώδης υποχρέωση των κατασκευαστών που ήταν να είναι υπόγεια τα δίκτυα που θα συνδέονται με τις ανεμογεννήτριες, με αποτέλεσμα να ξεκινά το «κούρεμα» και η αποψίλωση δασών, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε δέντρα έμφορτα με ρητίνη από τα εναέρια καλώδια υψηλής τάσης είναι προφανής» κατέληξε ο δήμαρχος αναρωτώμενος: «Όταν σε 20 χρόνια από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί η ζωή του αιολικού πάρκου ποιος θα αποψιλώσει τα σιδερένια κουφάρια των 120 μέτρων υψους που θα εξέχουν στις βουνοκορφές ως  μνημείο εγκατάλειψης μιας περιοχής φυσικού κάλλους, που τη μετατρέψαμε σε αποθήκη σκραπ!…».

Ο κ. Νάνος προειδοποίησε  πως πέρα από το νομικό οπλοστασιο που δεν έχει εξαντληθεί και οι 5 δήμαρχοι της Κρδίτσας είναι πλέον μία γροθιά σε αυτό, θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις από τους πολίτες.

Ο δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα συμπλήρωσε κλεινοντας:
« Η πράσινη ενέργεια που επικαλούνται οι ιδιώτες που θέλουν να αλλοιώσουν μνήμες και φυσικό κάλλος είναι πράσινα άλογα. Η καταστροφή των Αγράφων για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων δεν θα περάσει»

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^