Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Θα γεμίσουν μετανάστες οι παραλίες της Νέας Αγχιαλου; Έντονη ανησυχία των κατοίκων

Προβλέπονται hot spots σε Κριθαριά, Αη Γιώργη Κυνηγών, Μεγάλη Βελανιδιά, Ν, Αγχίαλο, Μικροθήβες

Θα γεμίσουν μετανάστες οι παραλίες της Νέας Αγχιαλου; Έντονη ανησυχία των κατοίκων
01.10.2019 | 22:58
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 

 Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι με βάση το ΠΔ 59 του 2018 το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα 1η Οκτωβρίου 2019, προβλε΄πεται η διασπορά 1000 μεταναστών στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αγχιάλου, όπου περιλαμβανονται και οι παραθεριστικοί οικισμοί, Μεγάλης Βεαλνιδιάς, Κριθαριάς, Χρυσής Ακτής, άη Γιώργη Κυνηγών και της ίδιας της Νέας Αγχιάλου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έκανναν τοπικά συμβούλια σήμερα το απόγευμα και ετοιμάζονται για δδυναμικές αντοιδρασεις διαμαρτυρίας, καθώς θεωρούν ότι θα υπάρξει σημαντική αλλοίωση του πληθυσμού, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτές τις επριοχες, δεν υπερβαίνουν τους 100.

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Κριαθαριάς, της Χρυσής Ακτής Παναγιάς, οι Μικροθήβες , η Νέα Αγχίαλος και το χωριό ΑΊδήνι είναι πιθανόν να υποδεχτούν μετανάστες τις προσεχείς ημέρες στο πλάισιο της αποσυμφόρεσης των hot spot στα νησιά του Αιγαίου, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και νές αφίξεις στο Κουτσόχερο. Σύμφωνα με δημοσιευματ από σήμεραΤρίτη 1 Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος χρήσης γης και επιβολής hot spots σε όλη την Ελλάδα. Στη Μαγνησία ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την υποδοχή 300 μεταναστών στη Νέα Αγχίαλο, 100 στις Μικροθήβες, 100 στην Κριθαριά, 100 και στη Μεγάλη Βελανιδιά και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών εγκαταστάσεις για την υποδοχή ,έως 300 ατόμων.

Έντονη

 

 Ειδικότερα δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το Σάββατο ανέφερε:

Πράσινα σημεία, γωνίες ανακύκλωσης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων προβλέπει η εναρμόνιση του Γ.Π.Σ. Ν. Αγχιάλου με το Π.Δ. 2018 Εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων έως 1.000 ατόμων σε έξι συνολικά οικισμούς είναι μία από τις νέες χρήσεις γης βάσει του Π.Δ.59/2018, που επιτρέπονται στον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή, που έρχεται προς έγκριση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι.

 Στη συνεδρίαση η επιτροπή καλείται να εγκρίνει την υποχρεωτική εναρμόνιση των χρήσεων του Γ.Π.Σ. που έγιναν με βάση τον Νόμο του 2014 με τις νέες χρήσεις γης που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα 59/2019 και που δεν υπήρχαν στον προηγούμενο Νόμο. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εναρμόνισης των χρήσεων γης και προκειμένου να διατηρείται η ουσία του αρχικού σχεδιασμού από τις νέες χρήσεις επιτρέπονται εκείνες που έχουν περιβαλλοντική διάσταση και εξαιρούνται άλλες. Για παράδειγμα, από τις νέες χρήσεις που επιτρέπονται και συμπεριλαμβάνονται στο Γ.Π.Σ. Ν. Αγχιάλου είναι οι γωνίες ανακύκλωσης και τα πράσινα σημεία στους οικισμούς, η αστική γεωργία - λαχανόκηποι, ενώ οι χώροι διεξαγωγής τεχνικών, ψυχαγωγικών και τυχερών παιχνιδιών εκτοπίζονται από τις περιοχές οικιστικής ανάπτυξης και περιορίζονται στις περιοχές όπου προβλέπονται χρήσεις γης για τουρισμό και αναψυχή.

 Μεταξύ των νέων χρήσεων που σύμφωνα με τη μελέτη του Γ.Π.Σ. επιτρέπονται στη Ν. Αγχίαλο είναι και η δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων. Η χρήση αυτή προβλέπεται στην κατηγορία «Γενική Κατοικία» (άρθρο 3). Βάσει της μελέτης επιτρέπονται τέτοιες εγκαταστάσεις σε έξι συνολικά οικισμούς της Ν. Αγχιάλου, στη Ν. Αγχίαλο χωρητικότητας έως 300 ατόμων, στον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών - Μεγάλη Βελανιδιά έως 300 ατόμων, στην Κριθαριά έως 100 ατόμων, στη Δημητριάδα έως 100 ατόμων, στο Αϊδίνι έως 100 ατόμων και στις Μικροθήβες έως 100 ατόμων. Ομόφωνα θετικά επί της υποχρεωτικής αναθεώρησης - αντιστοίχισης των χρήσεων γης γνωμοδοτεί μα απόφασή της η τοπική κοινότητα Αίδινίου, όχι όμως και η τοπική κοινότητα Ν. Αγχιάλου, που εγκρίνει την εισήγηση «εκτός από τις εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής φιλοξενίας μεταναστών προσφύγων και ευάλωτων ομάδων μέχρι 300 ατόμων που αντιστοιχίζεται με τη γενική κατοικία (άρθρο 3) σε επτά (7) της εισήγησης του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού».


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^