Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κάλεσμα για Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΛΜΕ Λάρισας

Για το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά

Κάλεσμα για Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΛΜΕ Λάρισας
20.09.2019 | 11:30
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Κάλεσμα για Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου.

 


Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., στην τελευταία του συνεδρίαση (17/9/2019), αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ με θέματα : το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο, που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.) καθώς και τη συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 24/9/2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.


Με το νομοσχέδιο αυτό, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης», που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δε θα είναι. Προβλέπονται, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.


Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.


Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση στη Λάρισα, θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου, την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί.

Όλοι και όλες

στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία

την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 π.μ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^