Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας
18.09.2019 | 20:53
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Συλλαλητήριο κατά της εφαρμογής του νέου πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία σε δρόμους της πόλης.Στην ομιλία της η Αν. Γενική Γραμματεάς Εργατικού Κέντρου Λάρισας και Πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας κ. Αγγελική Δασκαλάκη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας αναγκάζουν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους! Γιατί ανάπτυξη του κεφαλαίου και τσάκισμα εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων πάνε πακέτο!

Συλλαλητήριο

 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο που έφερε η κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει:

  1. Την κατάργηση στη πράξη των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
  2. Την υπερίσχυση των Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.
  3. Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Τη θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  4. Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  5. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  6. Την υπονόμευση της υπερωρίας με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Συλλαλητήριο

       7. Ο νέος νόμος ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με το γνωστό μίσος που τον διακατέχει για την εργατική τάξη από την προηγούμενη θητεία του, θα μπορεί να υπερβαίνει τα καταστατικά των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα οργανώνει ομάδες παρακολούθησης με μνημόνια συνεργασίας με την ΕΥΠ, με λίγα λόγια θα παρεμβαίνει ωμά στα συνδικάτα, στο εργατικό κίνημα.

       8. Κι όλα αυτά στην κατεύθυνση να ξεμπερδεύουν με τα σωματεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο γίνεται φθηνότερη εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, χωρίς οργάνωση κι αγώνα. Θέλουν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, χωρίς αντιδράσεις ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις μεθοδεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Ο νέος νόμος είναι κατά παραγγελία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων. Έρχεται για να τελειώσει το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας νόμος που συμβολίζει ξεκάθαρα ότι τα κέρδη των ομίλων δε συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή.»

Συλλαλητήριο

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το πρωί της 24 Σεπτεμβρίου στις 10πμ. στην Κεντρική πλατεία, όπου σωματεία της Λάρισας θα συμμετάσχουν σε πανελλαδική απεργία.

Συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^