Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα

Η ομιλία Αμπαττιέλου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα
17.09.2019 | 20:50
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Με τη μαζική συμμετοχή νέων, μαθητών, σπουδαστών και ανθρώπων όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα. Οι χιλιάδες που πλημμύρισαν το χώρο του Φεστιβάλ έστειλαν ένα αγωνιστικό μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της κοίτης του Πηνειού, που τις προηγούμενες μέρες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοίμασαν με την εθελοντική τους εργασία, ώστε να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες.

Και τις δύο μέρες, το ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε η κεντρική έκθεση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς με τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», όπου καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνταν οργανωμένες ξεναγήσεις.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα και τη δεύτερη μέρα, με κόσμο σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ να συμμετέχει στις δραστηριότητες των Στεκιών, αλλά και στο πολιτιστικό - πολιτικό πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής.

Στο Μαθητικό Στέκι, το επίκεντρο ήταν το escape room με θέμα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο», όπου δεκάδες μαθητές έδιναν ...μάχη με τους γρίφους μέχρι αργά το βράδυ.

Τα δικά τους Στέκια είχαν οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι, οι νέες γυναίκες, ενώ στο χώρο λειτουργούσε παιδότοπος με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία των «ΠΥΞ ΛΑΞ». Νωρίτερα παρουσιάστηκε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ που επιμελήθηκαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κορυφώθηκαν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο

Με
 
 Αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Αμπατιέλου

«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή συνεχίζει το ταξίδι του αδιάκοπα - δυναμικά και συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια ζωής! Αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται, αγκαλιάζεται από χιλιάδες νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα! Αφήνει κάθε χρόνο το στίγμα του.

Και αν κάποιοι ψάχνουν να βρουν απάντηση στο γιατί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αντέχει, ενώ όλες οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες άλλων νεολαιών ξέφτισαν με το χρόνο, η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το περιεχόμενο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Βρίσκεται στο γεγονός ότι εδώ σμίγουν οι αγωνίες και οι διεκδικήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων και ανέργων με την πρωτοπόρα δράση και πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Συναντιούνται με τη συμβολή καταξιωμένων καλλιτεχνών, με όλα τα είδη της Τέχνης, με την ανάδειξη της ερασιτεχνικής και νεανικής δημιουργίας, με τη γνωριμία με τον εργατικό - λαϊκό πολιτισμό και το έργο μεγάλων κομμουνιστών και προοδευτικών δημιουργών που και έτσι μεταδίδεται στις νεότερες γενιές.

Το Φεστιβάλ μας ξεχωρίζει, γιατί χτίζεται με την εθελοντική προσφορά και το μεράκι, με τη συλλογική δράση και τη δημιουργικότητα των μελών και φίλων της ΚΝΕ!

Το Φεστιβάλ μας δεν αντιγράφεται. Δεν είναι απλά μια μεγάλη νεανική γιορτή αλλά και ένα κάλεσμα μάχης, ένα προσκλητήριο αγώνα για τις πιο όμορφες μέρες μας που δεν έχουμε ζήσει ακόμα!».

Οι σύγχρονες ανάγκες των νέων κατακτώνται στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού

«Για ποια κανονικότητα μιλάνε;;;

Στην εποχή μας που το σχολείο και θα έπρεπε και θα μπορούσε να μορφώνει ολόπλευρα, να παίζει τον διαπαιδαγωγητικό του ρόλο, εμείς ρωτάμε:

Είναι κανονικό, είναι φυσιολογικό οι γονείς να μετράνε τα έξοδα για τα φροντιστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού τους;

Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές να ετοιμάζουν βαλίτσες για να αναπληρώσουν για μία ακόμα φορά τον εαυτό τους;

Μπορούμε να δεχτούμε ότι στην Ελλάδα που είναι η 6η πιο σεισμογόνος χώρα στον κόσμο τα σχολεία δεν θα έχουν κανένα αντισεισμικό έλεγχο;

Είναι υπερβολική απαίτηση ο πρωτοετής φοιτητής να έχει δημόσια και δωρεάν στέγαση σε φοιτητικές εστίες με σύγχρονες υποδομές και προσωπικό και να μην αναγκάζεται να πληρώνει πανάκριβα νοίκια ή ακόμα χειρότερα να πληρώνει νοίκι στις ήδη υπάρχουσες εστίες, υπό τον εκβιασμό της έξωσης και να αναγκάζεται να συγκατοικεί με κατσαρίδες και ποντίκια;

Είναι υπερβολική απαίτηση τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που ιδρύθηκαν να έχουν καθηγητές, εργαστήρια και σύγχρονα προγράμματα σπουδών αντί να στεγάζονται σε αίθουσες φροντιστηρίου όπως γίνεται στο Βόλο;

Είναι υπερβολή ο νέος επιστήμονας να μην αναγκάζεται να ψάξει την τύχη του στη μετανάστευση αλλά να μπορεί απρόσκοπτα να συμβάλλει με την έρευνα και τις γνώσεις του στη βελτίωση της ζωής του λαού, στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι στην εποχή της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης το δικαίωμα στη δουλειά με σταθερό ωράριο θα είναι όνειρο θερινής νυκτός και θα κυριαρχεί η εργασιακή ζούγκλα;

Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι κανονικό και φυσιολογικό, στη σημερινή εποχή των μεγάλων τεχνολογικών θαυμάτων και της εκτόξευσης της παραγωγικότητας της εργασίας, να ζούμε χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

Την ώρα που όλοι δασκαλεύουν τη νεολαία να μάθει να ζει με ευκαιρίες, μόνο το ΚΚΕ προβάλλει τις σύγχρονες ανάγκες των νέων, παλεύει για να ικανοποιηθούν αυτές σήμερα, για να αντιστοιχηθεί το επίπεδο ζωής με την τεράστια ανάπτυξη της παραγωγής και της επιστήμης.

Γιατί το νέο και το σύγχρονο, η ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία σημαίνει πριν απ’ όλα να ανατραπεί το σημερινό διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα».

Το καπιταλιστικό κέρδος απαιτεί ξεζούμισμα των εργαζομένων

«Η υπόσχεση ότι τα νέα κέρδη του κεφαλαίου θα μεταφραστούν προσεχώς σε ευημερία για όλους είναι ο κοινός μύθος του Μητσοτάκη και του Τσίπρα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι τα κέρδη δεν πέφτουν απ τον ουρανό και οι όμιλοι δεν επενδύουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το καπιταλιστικό κέρδος προϋποθέτει και απαιτεί ξεζούμισμα των εργαζομένων και ένα κράτος που παίρνει από το λαό και δίνει απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι αυτό όλες οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν και εφάρμοσαν την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, την οποία απαιτούσαν όχι μόνο οι ξένοι δανειστές, η ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι.

Στη Λάρισα που πρωτοπορεί στον ιατρικό τουρισμό 1 στους 2 κατοίκους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά ούτε σε μια εβδομάδα διακοπών και ταυτόχρονα χτυπάει ξύλο μην τυχόν και χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο!

Στη Λάρισα με τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες στον κλάδο του Γάλακτος και των Τροφίμων, οι εργαζόμενοι σε αρκετές επιχειρήσεις μετρούν νέες περικοπές μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας, ζούνε στο πετσί τους την εργοδοτική τρομοκρατία.

Στη Λάρισα που χτυπά η καρδιά του αγροτικού κόσμου, οι μικροί αγρότες ξεκληρίζονται, πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ η λαϊκή οικογένεια τα πληρώνει ακριβά!».

Για τον απεργοκτόνο συνδικαλιστικό νόμο

«Τώρα ετοιμάζουν και νέο συνδικαλιστικό νόμο, που προβλέπει το γενικευμένο φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την κήρυξη απεργιών με τη συμμετοχή του 50%+1 των εργαζομένων.

Έχουν μάλιστα το θράσος, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, να μιλάνε για επιστροφή της δημοκρατίας στα συνδικάτα. Αλήθεια, ποιοι μιλάνε για δημοκρατία και πλειοψηφίες;

Αυτοί που εκλέγονται κυβέρνηση με το 40% του 60% του εκλογικού σώματος που ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές;

Αυτοί που έμπασαν μέσα στα συνδικάτα τους μπράβους, τους εργοδότες και την Αστυνομία όπως στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ;

Αυτοί που, εδώ στη Θεσσαλία, έκαναν τσίρκο το ΕΚ Τρικάλων με σωματεία-σφραγίδες και ψηφοφόρους-φαντάσματα; Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν είναι αυτοί που εμφάνιζαν 787 ψηφίσαντες οικοδόμους στη Φαρκαδώνα, των συνολικά 2.000 κατοίκων;

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Αν οι απεργίες δεν έχουν αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, τότε γιατί έχουν λυσσάξει όλες οι κυβερνήσεις να βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα; Να βάλουν εμπόδια στην κήρυξη απεργιών;

Αν δεν έχουν το φόβο ότι η νεολαία αργά ή γρήγορα θα μπει ορμητικά στον αγώνα για να διεκδικήσει το μέλλον της γιατί καταργούν το άσυλο στα πανεπιστήμια;

Αν τα μπλόκα των αγροτών έχουν φάει τα ψωμιά τους, όπως μας λένε, τότε γιατί κάθε χρόνο λυσσάνε και στήνουν φάμπρικα διώξεων των πρωτοπόρων αγροτών;

Ξέρουν ότι η πολιτική τους θα γεννήσει ακόμα περισσότερα αδιέξοδα για τη ζωή των νέων και των εργαζομένων στη χώρα μας.

Ξέρουν καλά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι ακλόνητο και σταθερό, ότι μπροστά στις εξελίξεις ελλοχεύει για αυτούς ο κίνδυνος μιας νέας ανόδου της ταξικής πάλης.

Καλά κάνουν και φοβούνται.

Γιατί υπάρχει το ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ δεν το έχουν στο χέρι.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και τις νέες αυταπάτες που θα σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δυνατό ΚΚΕ, σημαίνει δυνατός ο λαός

«Μπορούμε να πάμε μπροστά, μπορούμε να κάνουμε πολλά, μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Να πληθύνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων.

Να νιώσουν πραγματικά αδύναμοι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, που κάνουν πράξη τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, που τσακίζουν τα όνειρα και τη ζωή μας.

Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, να δυναμώσει η εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες τους.

Να βάλουμε μπροστά, σε πρώτο πλάνο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Όλα αυτά μετριούνται με έναν βασικό δείκτη: Το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

Γιατί είναι δύναμη αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει ποτέ τη θέση της στην εμπροσθοφυλακή των εργατικών και νεανικών αγώνων.

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματίες, κηφήνες και εκατομμυριούχους, όπως τα άλλα κόμματα.

Δεν έχει δεσμεύσεις, όπως όλοι οι άλλοι, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στον ΣΕΒ, στο ΝΑΤΟ.

Είναι η δύναμη των εργατών, των μισθωτών, των βιοπαλαιστών της πόλης και της υπαίθρου που μπορεί να χαλάσει τα σχέδια των αφεντικών.

Γιατί το ΚΚΕ δεν μασάει τα λόγια του, δεν χαϊδεύει αυτιά για να κλέψει ψήφους.

Δείχνει το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για τη διέξοδο υπέρ των εργατικών συμφερόντων, την ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας.

Γιατί αποκαλύπτει ότι το τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει, είναι το μεγαλύτερο ψέμα, που βέβαια συμφέρει τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους.

Όλα αλλάζουν, όλα μπορούν να αλλάξουν. Όλα γίνονται, αρκεί να το αποφασίσει αυτός που πρέπει να το αλλάξει, ο λαός».

Για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

«Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όσους ανησυχούν για την επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή μας, για τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, για την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης που κλιμακώνεται.

Μέσα στο καλοκαίρι η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να στείλει μια ελληνική φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο, στη δύναμη κρούσης που σχηματίζουν οι ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν. Αλήθεια, πόση ασφάλεια μπορεί να νιώθουν οι Έλληνες ναύτες αυτής της φρεγάτας και τη δουλειά έχουν στον Περσικό, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα;

Ακόμα χειρότερα, πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα αυτή της ΝΔ είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τη συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, μετατρέποντας και επίσημα τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Με τη βάση στη Λάρισα να μετατρέπεται σε νέα Σούδα, σε κέντρο εκπαίδευσης των αμερικανικών drones στην Ανατολική Ευρώπη, σε βασικό ορμητήριο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, και τη Ρωσία να δηλώνει ότι οι βάσεις των ΗΠΑ αποτελούν στόχο για τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις, κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

Αυτή την εξέλιξη ο λαός και η νεολαία της Ελλάδας δεν μπορεί να την επιτρέψουν. Ειδικά στη Θεσσαλία πρέπει να σημάνει συναγερμός!».

Η νεολαία να πάρει θέση στον αγώνα με το ΚΚΕ

«Θέλουμε να πούμε δυο λόγια ιδιαίτερα στη νεολαία που ήρθε σήμερα εδώ.

Πρέπει να ξέρετε ότι μας θεωρούν εύκολο στόχο.

Ποντάρουν στη χαμηλή μας πολιτική και κοινωνική πείρα, ότι ένα κομμάτι στηρίζεται στο πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, δεν έχει βγει ακόμη στην παραγωγή.

Ποντάρουν στο ότι δεν έχουμε πείρα από αγώνες και κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών, ζούμε σε μεγάλη χρονική απόσταση από ηρωικές περιόδους του λαού που διαπαιδαγώγησαν γενιές και γενιές νέων.

Ποντάρουν στο ότι δεν γνωρίσαμε τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ού αιώνα, την προσφορά του σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ. γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε συνθήκες ήττας, αντεπανάστασης.

Ό,τι έχει ακούσει αυτή η γενιά για το σοσιαλισμό στον 20ό αιώνα είναι αποκλειστικά από τη σκοπιά των νικητών. Διαστρέβλωση, δαιμονοποίηση, συκοφαντία, τα πάντα επιστρατεύονται για να συσκοτιστεί το εξής:

Ότι παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τα προβλήματα, ο εργαζόμενος άνθρωπος προσπάθησε να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να κυβερνήσει ο ίδιος τη ζωή του, να έχει ο ίδιος την εξουσία, να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την τάξη των εκμεταλλευτών, των καπιταλιστών. Γι αυτό αντιμετωπίστηκε η ανεργία, για αυτό η Παιδεία, ο Πολιτισμός έφτασαν στα ανώτατα όρια που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Ποντάρουν όμως ειδικά στο ότι είμαστε μακριά από τη συλλογική πάλη, τον ταξικό οργανωμένο αγώνα.

Το σύστημα διδάσκει στους νέους από την πιο μικρή ηλικία το πιο απάνθρωπο και χυδαίο μάθημα, αυτό της υποταγής στα αφεντικά, της συμφιλίωσης με την εκμετάλλευση, την ανθρωποφαγία του διπλανού, του συναδέλφου, του συμμαθητή, που πρέπει να χάσει αυτός για να κερδίσω εγώ.

Και τελικά αυτό που γίνεται σε αυτή την περίπτωση είναι να χάνουν όλοι και να κερδίζει μόνο το κεφάλαιο και το σύστημα.

Είναι στο χέρι μας να τους αποδείξουμε ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ!

Ότι το γεγονός πως έχουν δημιουργήσει μία γενιά που ζει με χειρότερους όρους από τη γενιά των γονιών της θα γίνει σπίθα που θα οδηγήσει σε νέους, μαχητικούς αγώνες.

Ότι τα μέτρα που παίρνουν, κυρίως ιδεολογικά, για να μην εκφραστεί σε αποφασιστική συμμετοχή της νεολαίας στον αγώνα θα ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ παταγωδώς.

Ότι το Δεν υπάρχει εναλλακτική - κάτσε στα αυγά σου, θα το σαρώσει το σύνθημα Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

Με

 

Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την πορεία. Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή.

Έξω από τον αγώνα υπάρχουν μόνο ήττες και συνεχείς απογοητεύσεις.

Αυτή η προοπτική δεν είναι για τη Δευτέρα Παρουσία. Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι το παραμύθι ότι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού θα γίνει παράδεισος για τους πολλούς. Ότι οι σύγχρονοι Κροίσοι θα υπάρχουν χωρίς σύγχρονους δούλους.

Αντίθετα η προοπτική μιας άλλης, δίκαιης κοινωνίας δίνει δύναμη και ελπίδα στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της ζωής του λαού. Όσο δυναμώνει η εργατική - λαϊκή πάλη, όσο αποκτά πιο μαζικά χαρακτηριστικά, όσο βαθαίνει ο αντικαπιταλιστικός προσανατολισμός της, τόσο θα είναι δυνατόν και στο σήμερα να μετρά νίκες ο λαός, αλλά κυρίως να διαμορφώνονται οι όροι για τη ριζική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Σήμερα πράγματι οι εργαζόμενοι, η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία δεν έχει αποφασίσει ακόμα να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο. Όμως εμείς, το ΚΚΕ, δεν στεκόμαστε παθητικά και μοιρολατρικά απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Παλεύουμε για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο μέτρο των δυνάμεών μας.

Έχουμε μάθει να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα. Έχουμε μάθει να μην υποτασσόμαστε στις δυσκολίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού. Έχουμε αντλήσει διδάγματα από την ιστορία του Κόμματός μας και του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος. (…)

Για αυτό παλεύουμε πρώτα και κύρια μέσα στην ΚΝΕ να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μορφωτικό ρεύμα, στηριγμένο πάνω στις κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης που θα συμπαρασύρει και άλλους πρωτοπόρους νέους στις σημερινές συνθήκες.

Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πραγματική αλλαγή της κοινωνίας, για να φέρει τα πάνω κάτω.

Αυτόν το δρόμο δείχνει το ΚΚΕ στη νεολαία, στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Ο αγώνας για τον Σοσιαλισμό είναι αναγκαίος, ρεαλιστικός, ζωντανός. Ανοίγεται κάθε μέρα με κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που δίνουμε. Με κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να φτάσουν πιο πλατιά οι θέσεις και οι ιδέες του Κόμματος. Για να ξαναζωντανέψουμε τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική, για να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, μέσα στο κίνημα, για να σηκώσουν ακόμα περισσότεροι τις σύγχρονες σημαίες των διεκδικήσεών μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να δυναμώνει ο αντικαπιταλιστικός - αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός των αγώνων.

Σε όσους θέλουν να πείσουν το λαό μας και τη νεολαία ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα, στέλνουμε σήμερα το μήνυμα και από τη Λάρισα, το μήνυμα του 45ου Φεστιβάλ μας, που έχει ως αιχμή τους στίχους του κομμουνιστή Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ:

Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον σοσιαλισμό».


ΜεΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^