Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΚΑ

ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΚΑ
17.09.2019 | 12:28
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΚΑ
ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και την καλύτερη λειτουργία του, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση ο αναπλ. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας.
Στη συνάντηση με τον υπουργό ο κ. Κέλλας έθεσε μετ΄επιτάσεως το ζήτημα της ευελιξίας στη νομοθεσία που σχετίζεται με το ασφαλιστικό καθεστώς των εργατών γης.
Όπως είναι γνωστό, ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, κατέθεσε σχετική ερώτηση με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος -το οποίο στον νομό Λάρισας κρίνεται «μείζον θέμα, που άπτεται της άμεσης αντιμετώπισής του»- όπως η ονοματοποίηση των εργοσήμων σε καθημερινή βάση για τους εργάτες γης.
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση συντάξεων (κυρίως στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ), στα προνοιακά επιδόματα, στα παραπεμπτικά για πιστοποίηση αναπηρίας, όπως και στην καταβολή των αναπηρικών συντάξεων ήταν το επόμενο θέμα που έθιξε ο κ. Κέλλας στον υπουργό Εργασίας.
Ο αναπλ. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ τόνισε την αναγκαιότητα ψηφιοποίησης του συστήματος του Φορέα Ασφάλισης, σημειώνοντας πως «τα παραπάνω προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμμένα στις Υπηρεσίες του νομού Λάρισας, όπου υπάρχει τεράστιος όγκος εργασίας, με ελάχιστο προσωπικό».
Ακολούθως ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην απόλυτη προτεραιότητα που οφείλει να δείξει το Υπουργείο στην έκδοση των συντάξεων χηρείας, θέμα που είχε αναδείξει και στο παρελθόν με διαδοχικές κοινοβουλευτικές δράσεις.
Τέλος, στο τραπέζι της συνάντησης Βρούτση-Κέλλα τέθηκε η ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και διόρθωσης των αδικιών του Νόμου Κατρούγκαλου.
Για τις ασφαλιστικές εισφορές ο κ. Βρούτσης δεσμεύθηκε για μείωσή τους ως και πέντε μονάδες στην πλήρη απασχόληση, ενώ για τη διόρθωση των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου σε σχέση με την ανταποδοτικότητα εισφορών- παροχών τόνισε πως «αποτελεί προτεραιότητα που θα υλοποιήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εντός του επομένου εξαμήνου».

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^