Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

Ξόδεψε 33.000 ευρώ για να σβήσει πρόστιμο 100 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα

Βρετανία

Ξόδεψε 33.000 ευρώ για να σβήσει πρόστιμο 100 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα
10.09.2019 | 11:56
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ενας συνταξιούχος μηχανικός στη Βρετανία έχει ξοδέψει 33.400 ευρώ από τις οικονομίες του στην προσπάθειά του να δικαιωθεί για ένα πρόστιμο της τάξεως των 110 ευρώ, που του επιβλήθηκε για υπερβολική ταχύτητα.

Ο Ρίτσαρντ Κίντγουελ, 71 ετών, δήλωσε ότι για τον αγώνα του ενάντια σε ένα «σοβαρά ελαττωματικό» νομικό σύστημα έχει σπαταλήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του και τα χρήματα της κληρονομιάς που προόριζε για τους γιους του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας ισχυρίζεται ότι λανθασμένα του καταγράφηκε παράβαση του ορίου ταχύτητας των 30 μιλίων/ώρα κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας εκδρομής του στο Γουόρτσεστερ τον Νοέμβριο 2016.

«Ημουν έκπληκτος όταν μερικές μέρες αργότερα πήρα έλαβα το χαρτί από την εισαγγελική υπηρεσία. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έτρεχα με το αυτοκίνητο, μου μετέτρεψαν μια απλή ημέρα σε πολύ ξινή», δήλωσε στο BBC.

Για να αποδείξει την αθωότητα του, προσέλαβε εμπειρογνώμονες που εξειδικεύονται στην ανάλυση βίντεο, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι η κάμερα ταχύτητας μπορεί να ενεργοποιήθηκε από άλλο αυτοκίνητο σε διπλανή λωρίδα ή να μην λειτουργούσε σωστά.

Ωστόσο, χρειάστηκαν τέσσερα ταξίδια μέχρι το δικαστήριο του Γουόρτσεστερ μέχρι να ακουστεί το αίτημά του. Κατόπιν έχασε την υπόθεση καθώς και μια νέα προσφυγή στο δικαστήριο τον Αύγουστο.

Ο Κίντγουελ δήλωσε ότι ανέμενε η υπόθεση να αποδειχθεί «αρκετά γρήγορη», αλλά έχει δαπανήσει 33.400 ευρώ (30.000 λίρες), συμπεριλαμβανομένων περίπου 23.400 ευρώ στις αμοιβές των δικηγόρων και 7.800 ευρώ δικαστικά έξοδα καθώς και τα έξοδα των ταξιδιών του μέχρι το δικαστήριο.

Τώρα ο ίδιος δηλώνει ότι αισθάνεται τύψεις απέναντι στην οικογένειά του ενώ χαρακτηρίζει την περιπέτειά του «πολύ αγχωτική».

«Εχω κουραστεί με ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο συνθλίβει τους καθημερινούς ανθρώπους», είπε.

«Λυπάμαι για το ποσό των χρημάτων που έχασα. Απλώς έψαχνα δικαιοσύνη».

Πηγή: BBC, huffingtonpost.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^