ICBS

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Γρήγορη, χωρίς φύλλο, απολαυστική σαν μπουγάτσα αλλά πιο ελαφριά

Γεύση

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Γρήγορη, χωρίς φύλλο, απολαυστική σαν μπουγάτσα αλλά πιο ελαφριά
04.09.2019 | 10:41
Fashion City Outlet
Όλυμπος - Χυμοί
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
cosmos

 

Είναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά δεν θα τη χορταίνουν. Επιπλέον είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και ετοιμάζεται γρήγορα.
Τι θα χρειαστείτε:

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό πακέτο βούτυρο

2 αβγά

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού
Ξεκινάμε:

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.

Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.

Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια

Tip: Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.

Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!

Πηγή: www.infokids.gr, womantoc.gr

 



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Μικρές Αγγελίες
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Αγγλικά Γερογιώκας
ΙΕΚ Όμηρος
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^