Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Θετικά νέα για την τιμή στο σκληρό: Με άνοδο 5 ευρώ άνοιξαν τα ιταλικά χρηματιστήρια

Στον τόνο μετά την καλοκαιρινή παύση

Θετικά νέα για την τιμή στο σκληρό: Με άνοδο 5 ευρώ άνοιξαν τα ιταλικά χρηματιστήρια
30.08.2019 | 00:09
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 

Λέγαμε και πριν μεσολαβήσει ο Αύγουστος, ότι εμφανίζονται ανοδικές τάσεις στην αγορά των σκληρών σιτηρών, καθώς τα μηνύματα για τη σοδειά του καναδά, είναι αποθαρρυντικά, καθώς αναμένεται λόγω καιρικών συνθηκών μεγάλη πτώση. όσοι λοιπόν έκαννα υπομονή και κυρίως είχαν τη ρευστότητα να το αποθηκεύσουν και είναι ελάχιστοι στο θεσσαλικό κάμπο, φαίνεται ότι θα αμειφθούν, αφού πλέον με το άνοιγμα των ιταλικών χρημιστηρίων μετά τις διακοπές του Αυγούστου φάνηκε η ανοδική τάση.

Συγκεκριμένα μετά την καλοκαιρινή διακοπή στην πρώτη λίστα της Φότζια είχαμε άνοδο 5 ευρώ ο τόνος στα σκληρά σιτάρια. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης παραγωγού διαπραγματεύεται στα 255-260 ευρώ ο τόνος.
Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης παραγωγού κυμαίνεται στα 250-255 ευρώ ο τόνος.

Αντίστοιχα, στη Γαλλία διατηρούνται μεν στα 235 ευρώ ο τόνος, αλλά έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια σημάδια πίεσης από τον έντονο ανταγωνισμό της καναδικής σοδειάς. Οι Καναδοί είναι πιο επιθετικοί στις προσφορές τους, με αποτέλεσμα τα γαλλικά στάρια να χάνουν δουλειές στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Εν τω μεταξύ, στην ελληνική αγορά έχουν αρχίσει ξανά οι κουβέντες για εξαγωγή, χωρίς όμως να έχουν ακουστεί νέες πωλήσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Τουρκία για καλές ποιότητες και από την Ιταλία για μέτριες ποιότητες και λογικά σύντομα θα γίνουν κάποιες πράξεις. Τα επίπεδα τιμών, ανάλογα ποιότητας κυμαίνονται στα 235 με 240 ευρώ ο τόνος FOB. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται ανάλογα ποιότητας γύρω από τα 21 λεπτά το κιλό.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Δαλαβίκας Bikes
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^