cosmos

Ειδήσεις, νέα για Αθλητικά

Ερασ. ΑΕΛ προς ΕΕΑ: «Πώς δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ;»

Αναφέροντας ότι υπάρχουν οφειλές-Η απάντηση της ΠΑΕ

Ερασ. ΑΕΛ προς ΕΕΑ: «Πώς δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ;»
23.08.2019 | 17:03
Fashion City Outlet
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Να ενημερωθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πώς δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ ΑΕΛ για το πρωτάθλημα της SL 1 ζητά ο Ερασιτέχνης, αφού δεν έχει προχωρήσει σε αποπληρωμή των οφειλών προς το μητρικό σωματείο, όπως υποστηρίζει. Συγκεκριμένα απέστειλε Υπόμνημα-Αίτημα προς την Επιτροπή, κοινοποιώντας το στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, στον ΓΓ Αθλητισμού κ. Μαυρωτά καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζίγλου

Το υπόμνημα αναφέρει τα εξής :

«Όπως γνωρίζετε είμαστε το ιδρυτικό αθλητικό Σωματείο και παράλληλα μέτοχος της Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» και τον διακριτικό τίτλο «Α.Ε.Λ. Π.Α.Ε.». Κατέχουμε δε συνολικά το 10% του συνόλου των μετοχών της σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2725/1999.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 εδ. δ΄ του Ν. 4603/2019 προβλέπεται ότι η χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής Π.Α.Ε. στο οικείο πρωτάθλημα προϋποθέτει εξόφληση ή διακανονισμό τυχόν οφειλών της Π.Α.Ε. προς το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο.

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή Σας χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. παρότι το Σωματείο μας δεν χορήγησε προς αυτήν σχετική βεβαίωση περί εξόφλησης ή περί διακανονισμού των χρεών της προς εμάς.

Σας πληροφορούμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Π.Α.Ε. και ο μεγαλομέτοχος αυτής δεν απέδωσαν στο Σωματείο μας ούτε ένα ευρώ από το όσα αυτό δικαιούται και τα χρέη της Π.Α.Ε. προς εμάς σύμφωνα με τα δεδηλωμένα στοιχεία της ίδιας της Π.Α.Ε. υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. θα έπρεπε να μην χορηγηθεί από την Επιτροπή Σας πιστοποιητικό συμμετοχής στο οικείο πρωτάθλημα.

Ερωτάται:

1. Βάσει ποιου νόμου και με ποια διάταξη αυτού χορηγήθηκε στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 1, καθώς δε χορηγήθηκε από το Σωματείο μας καμία βεβαίωσης περί μη οφειλής ή περί διακανονισμού των χρεών που όπως προαναφέραμε υπάρχουν προς το Σωματείο από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ..

2. Αν υπάρχει στον φάκελο που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της περί μη οφειλής προς το Σωματείο μας, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη του Ν. 4603/2019, η οποία αν υπάρχει είναι ψευδής και επισύρει τη σχετική ποινική αντιμετώπιση.

Αναμένοντας τις ενέργειές Σας ζητούμε άμεση έγγραφη απάντηση επί των ερωτημάτων μας.

Για το σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΛ»
με εντολή του Δ.Σ. αυτού
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΑΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΟΦΟΣ»

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιεύτηκε σήμερα το απόγευμα στην ιστοσελίδα της και αναφέρει τα εξής:

«Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ δια του Προέδρου της σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας, που ειδικεύεται στο στοίχημα και έχει έδρα το πατάρι μιας καφετέριας, της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί ως επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Λάρισα και ασχολούνταν με το παράνομο στοίχημα, νομιμοποιώντας τα κέρδη της σε διάφορες επιχειρήσεις, διέδωσε μιλώντας με έναν δημοσιογράφο ο οποίος ήθελε να εργαστεί στο γραφείο τύπου της ΑΕΛ (είχε εργαστεί και παλιότερα επί Πηλαδάκη), ότι κακώς αδειοδοτήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα έπρεπε να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League, γιατί δήθεν οφείλει στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ 100.000€.

Ένα site σήμερα δημοσιοποίησε μια επιστολή, στην οποία φαίνεται η Ερασιτεχνική ΑΕΛ να ζητάει την ανάκληση της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ και τη μη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Την επιστολή είναι βέβαιο ότι έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Ερασιτεχνικής, γιατί τα έγγραφα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι απόρρητα και περιβάλλονται από τον Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως έχει δηλώσει ο κ. Αλέξης Κούγιας, δεν πρόκειται δημοσίως να ανοίξει κανέναν διάλογο και για οτιδήποτε ψευδές και συκοφαντικό παρανόμως διαδίδεται εις βάρος της θα στραφεί εναντίον οιουδήποτε είναι ο δράστης (φυσικό πρόσωπο - νομικό πρόσωπο - ιστοσελίδες - ραδιοφωνικοί σταθμοί ή και άλλα ΜΜΕ) ενώπιον των θεσμικών οργάνων (δικαστήρια και ανεξάρτητες αρχές).

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει πλέον, και σε μια ιδιαίτερα ευτυχή περίοδο που η ΑΕΛ μας είναι η δεκάτη δύναμη μετά από πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμμετέχει στο ολιγομελέστερο πρωτάθλημα από τότε που συστήθηκε η επαγελματική Α Εθνική το 1979, εξασφαλίζει κάθε χρόνο αδειοδότηση συμμετοχής στα πρωταθλήματα της UEFA, εξασφαλίζει κάθε χρόνο αδειοδότηση από την ΕΕΑ ΟΜΟΦΩΝΑ (ο Πανιώνιος δεν έλαβε καμιά αδειοδότηση, ενώ ο Ατρόμητος και η Ξάνθη έλαβαν κατά πλειοψηφία), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έχει εκλεγεί ομόφωνα στην Επιτροπή Επαγγλματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με μόνο άλλους 3 συναδέλφους του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πλήρώνουμε μαζί με ΦΠΑ και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις περισσότερα από 400.000€ το χρόνο για να παίζουμε στο AEL FC ARENA, και δεν ασχολούμαστε με τα υπαρξιακά προβλήματα κάποιων ανθρώπων (παραγόντων - δημοσιογράφων - ανωνύμων που τηλεφωνούν ή στέλνουν μηνύματα στα ραδιόφωνα ή είναι συγγενείς του) οι οποίοι με ό,τι έχουν καταπιαστεί είτε αθλητικό είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό έχουν αποτύχει.

Αλίμονο εάν δύο ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος εμείς και οι οπαδοί μας ασχολούμαστε με αυτούς τους ανθρώπους.

Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει, όπως θα γίνεται και κάθε φορά».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αθλητικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
thesnea.gr
Thema - Scavolini
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^