ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα -Το μυστικό για το πιο ζουμερό φιλέτο
Φαγητό

Η τεχνική μπράιν (brine), θα κάνει το φιλέτο κοτόπουλο ζουμερό και πεντανόστιμο. Μια συνταγή για υγιεινή διατροφή και μοναδική γεύση.
Το φιλέτο κοτόπουλου είναι η πιο άπαχη πηγή πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης. Ωστόσο, πολλές φορές μοιάζει λίγο άνοστο στη γεύση, όταν κανείς το ψήνει στο γκριλ.
Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε το φιλέτο κοτόπουλο ζουμερό και να προσθέσουμε έξτρα γεύση. Αρκεί να βυθίσουμε το κομμάτι σε νερό με αλάτι και μυρωδικά. Ουσιαστικά πρόκειται για την μέθοδο που, όταν την χρησιμοποιούμε για λαχανικά, παίρνουμε ως αποτέλεσμα το γνωστό τουρσί.
Υλικά
Ένα στήθος κοτόπουλο περίπου 500 γραμμάρια
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Και μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την άλμη: 1,2 λίτρα νερό
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αλάτι
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
1 κουταλάκι της σούπας χοντρό σπασμένο πιπέρι
3-4 κλωνάρια θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
Γιατί ρυζοσαλάτα: 170 γραμμάρια καστανό ρύζι
Ένα αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μπόλικο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Μία κουταλιά της σούπας λάδι
2 κλωνάρια θυμάρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τα περιττά λίπη χωρίζουμε τα δύο στήθη στα δύο. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε σε ένα κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα νερού το αλάτι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το χοντρό σπασμένο πιπέρι, τα κλωνάρια θυμάρι και τις σκελίδες σκόρδο. Αφήνουμε σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα ή την ηλεκτρική ψηστιέρα για να ψήσουμε το φιλέτο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό, σκουπίζουμε την υγρασία από το εξωτερικό του και αλείφουμε με ένα πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φιλέτου με τα μπαχαρικά, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι.
Ψήνουμε στο γκριλ στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά.
Βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε στο νερό το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Προσέχουμε καθώς το καστανό ρύζι χρειάζεται τουλάχιστον τρία τέταρτα για να βράσει και να είναι έτοιμο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι και τον μαϊντανό αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε φιλέτο κοτόπουλο με τη ρυζοσαλάτα.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.07.2025 | 00:46
Οργή για τις χρεώσεις ΑΤΜ – Πάνω από 2 ευρώ για αναλήψεις χρημάτων - ΔΙΕΘΝΗ | 20.07.2025 | 00:40
Η Κίνα ξεκινά ένα φράγμα παραγωγής ενέργειας με πέντε σταθμούς αξίας 167 δισ. δολαρίων - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 20.07.2025 | 00:12
Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τη Θεσσαλία οι περικοπές της νέας ΚΑΠ - ΕΛΛΑΔΑ | 20.07.2025 | 00:05
Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς: Κάηκαν ζώα, κινδύνευσε σχολικό κτήριο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.07.2025 | 23:59
«Έρχεται ο ισχυρότερος καύσωνας των τελευταίων ετών» -Mέχρι 45 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 23:51
Την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας εξαγόρασε ο Γιάννης Φιλιππάκης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.07.2025 | 18:26
Κλιματικό σοκ στην ελληνική γεωργία έως το 2060: Πόσο πραγματικά κινδυνεύουμε; - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 18:14
Β. Κόκκαλης: Να ενταχθούν άμεσα όλοι οι αγρότες στη ρύθμιση των 120 δόσεων για το αγροτικό ρεύμα
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 16:34
Τραγικός θάνατος σε τροχαίο στη Βελίκα Αγιάς -Νεκρός ο 47χρονος Μελιβοιώτης Νικόλαος Αντ. Δαλδάς - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.07.2025 | 14:22
Θανατηφόρο τροχαίο στην Καρδίτσα στο δρόμο από Μορφοβούνι προς Κρυονέρι (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 09:29
Σοκάρει η Λαρισαία δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη: «Σήκωσε χέρι πάνω μου, κόντεψε να με σκοτώσει» (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 10:43
Θλίψη στον Τύρναβο – «Έφυγε» από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του 62χρονος εκπαιδευτικός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.07.2025 | 09:36
Καύσωνας διαρκείας με 44άρια και αποπνικτικά βράδια – Ερχονται έξι 24ωρα «φωτιά» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.07.2025 | 09:51
Γ. Βαλιάκος καθηγητής Κτηνιατρικής: Πως οι κτηνοτρόφοι διασπείρουν την ευλογιά όταν την κρύβουν...(video) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.07.2025 | 09:38
Πάρος: Ελληνίδα τουρίστρια πλήρωσε 15 ευρώ για χωριάτικη και της χρέωσαν επιπλέον 2,5 ευρώ το λάδι - ΛΑΡΙΣΑ | 19.07.2025 | 14:52
Πυρά ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Φαραντούρη και σε ΠΑΣΟΚ για Λιακούλη για τη δήλωσή της περί «χούντας»