cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ανοίγει απόψε το «Παναΐα παζάρ» στα Φάρσαλα

Συγκεντρώνει εμπόρους από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ανοίγει απόψε το «Παναΐα παζάρ» στα Φάρσαλα
14.08.2019 | 21:07
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
Victoria Cinemas
Πάρκο των Ευχών
ICBS

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου στα Φάρσαλα, η οποία συγκεντρώνει εμπόρους από ολόκληρη την Ελλάδα. Ο ιστορικός αυτός οικονομικό – κοινωνικός θεσμός οκταήμερης διάρκειας, ξεκινά από την παραμονή της εορτής της Παναγίας 14 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου, γνωστός από παλιά ως «Παναΐα παζάρ», μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής και παραμένει ζωντανός και δραστήριος, αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου ρυθμού της πόλης των Φαρσάλων.

Ο Δήμος Φαρσάλων από την πλευρά του, στηρίζει σταθερά την ύπαρξη του παζαριού και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φρόντισε επιμελώς και φέτος, για την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του. Σύμφωνα με την διευθύντρια προγραμματισμού του Δήμου Φαρσάλων κ. Βούλα Μπαλαμπάνη, ήδη 200 επαγγελματίες, έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Φαρσάλων και έχουν αιτηθεί την εκμίσθωση χώρων για να πάρουν μέρος στο παζάρι, αιτήσεις οι οποίες καλύπτουν το 85% της πληρότητας, ενώ η ειδική επιτροπή εμποροπανήγυρης, θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα από εμπόρους.

 

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Φαρσαλινό παζάρι και κατά το παρελθόν, πιστοί στο ραντεβού τους, όπως και κάθε χρόνο από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αιτήσεις έχουν υποβληθεί από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αθήνα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Αλεξάνδρεια και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στους πλανόδιους πωλητές και εμπόρους λαϊκών αγορών προστέθηκαν και οι καταστηματάρχες, εδώ και δύο χρόνια, με την ετήσια βεβαίωση που τους χορηγεί ο δήμος στον οποίο έχουν δηλώσει έδρα εργασίας, έχοντας το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε υπαίθριες αγορές, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το κόστος ενοικίασης των χώρων κυμαίνεται από 300 έως 400 ευρώ, ανάλογα την θέση και περιλαμβάνει τις παράγκες, ρεύμα αλλά και το ενοίκιο του δήμου.

width=640

Εκτός από τον ξακουστό Χαλβά Φαρσάλων, την πώληση τοπικών προϊόντων και τις καθιερωμένες ψησταριές, στο παζάρι θα υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές με τσάντες, ρούχα, εσώρουχα, παιχνίδια, είδη προικός και προϊόντα με χαμηλό κόστος (1 ευρώ) κ.α. προϊόντα. Οι περισσότεροι πλανόδιοι πωλητές θα καταφθάσουν στην πόλη μας, από σήμερα Δευτέρα, προερχόμενοι μεγάλο μέρος αυτών, από το παζάρι της Αταλάντης, ενώ ήδη στην πόλη μας βρίσκεται το καθιερωμένο Λούνα – Πάρκ και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες άνοιξε η διαδικασία υποβολή αιτήσεων για το παζάρι της Παναγίας Δεμερλιώτισσας, στο Σταυρό Φαρσάλων (22-23 Αυγούστου).

Πηγή: ifarsala.gr

 
 


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Κισσός Πηλίου
Αστικό Βόλου
Δήμος Τεμπών - go Tempi
thesnea.gr
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Μικρές Αγγελίες
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^