Ειδήσεις, νέα για Βόλος


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Μαγνησία: Δεκάδες είναι τα κενά των εκαπιδευτικών στην ειδική αγωγή

Οι κενές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές

Μαγνησία: Δεκάδες είναι τα κενά των εκαπιδευτικών στην ειδική αγωγή
12.08.2019 | 13:32
thesnea.gr

Δεκάδες είναι τα κενά των εκαπιδευτικών που καταγράφονται κυρίως στην ειδική αγωγή στη Μαγνησία.Οι κενές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, κάτι ανάλογο που έχει συμβεί και τις προηγούμενες χρονιές.Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εστάλησαν στο υπουργείο Παιδείας τα λειτουργικά κενά με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 43.

Στην πλειοψηφία τους, τριάντα οκτώ, ανήκουν στους δασκάλους, τρία εντιπίζονται στα ειδικά Νηπιαγωγεία και δύο στους καθηγητές φυσικής αγωγής.Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στον νομό υπηρετούν 47 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, οκτώ νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, και ένας φυσικής αγωγής ειδικής αγωγής.Παράλληλα με δεδομένη την εξέλιξη των τελευταίων ετών στην ειδική αγωγή με τη δημιουργία και επέκταση των δομών, όπως στα τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη και τα ειδικά σχολεία, οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.


Για ακόμη μια χρονιά τα λειτουργικά κενά θα καλυφθούν με την πρόσληψη αναπληρωτών, πολλοί εκ των οποίων είναι απόφοιτοι του παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Οι απόφοιτοι ειδικής αγωγής αναμένουν με ενδιαφέρον την εξέλιξη των διαδικασιών, ώστε να πραγματοποιηθεί και ο μόνιμος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τον διορισμό των εκπαιδευτικών. Στις 4.500 ανέρχονται οι θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Στις 900 ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ενόψει των μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή. Ειδικοί δάσκαλοι, νηπιαγωγοί αλλά και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων περιλαμβάνονται στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν την πρόσληψή τους στη δημόσια εκπαίδευση.Στη Μαγνησία οι αναπληρωτές την προηγούμενη σχολική χρονιά ανήλθαν στους 400.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
  ^