Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Κρέπες με κολοκυθάκια, άνηθο και ανθότυρο

Food

Κρέπες με κολοκυθάκια, άνηθο και ανθότυρο
09.08.2019 | 16:20
cosmos

 

Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
λίγο αλάτι
450 ml γάλα
2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές ηλιέλαιο

Για τη γέμιση
400 γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
300 γρ. ανθότυρο
λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε το μείγμα για τις κρέπες ως εξής: Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε και κοσκινίζετε τους δύο τύπους αλευριού. Προσθέτετε τα αυγά (αν θέλετε χτυπημένα), το γάλα και λίγο αλάτι στο μπολ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα των αυγών μέχρι να γίνουν ομοιογενής χυλός. Αφήνετε το χυλό στην άκρη για 30’.

Ζεσταίνετε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 15 εκ., ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και κατόπιν 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό. Κουνάτε το τηγάνι να πάει ο χυλός παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μια πλευρά, τη γυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας άλλες 11 κρέπες.

Αναμειγνύετε την παρμεζάνα και το ανθότυρο. Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 2’-3’. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και τους προσθέτετε τον άνηθο. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα των τυριών, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τις κρέπες με το μείγμα των τυριών και τα κολοκυθάκια. Τις τυλίγετε σε ρολά, τις βάζετε σε ταψάκι και γκρατινάρετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’. Τις σερβίρετε ζεστές.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
  ^