Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Δήμος και “επενδυτές”, με ΜΑΤ και χημικά θέλουν να περάσουν τα σχέδιά τους για ανεμογεννήτριες στα Άγραφα

Καταγγελία ΚΚΕ (μ-λ) Καρδίτσας

Δήμος και “επενδυτές”, με ΜΑΤ και χημικά θέλουν να περάσουν τα σχέδιά τους για ανεμογεννήτριες στα Άγραφα
05.08.2019 | 19:51


Η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που είχαμε σήμερα το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Καρδίτσας ενάντια σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
Με δεκάδες ΜΑΤ και ασφαλίτες, με κλούβες με κλομπ και με χημικά στήθηκε περιμετρικά του Δημαρχείου μια “υγειονομική ζώνη” που θύμιζε κατεχόμενη περιοχή, με απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση εισόδου πολιτών στο Δημαρχείο κ.α. ενώ χτυπήθηκαν και ψεκάστηκαν με χημικά εργαζόμενοι και νεολαίοι ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση δασικών εκτάσεων που θα εγκατασταθούν πυλώνες μεταφοράς ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες.

 


Καταγγέλλουμε τον απερχόμενο δήμαρχο καθώς και όσους δημοτικούς συμβούλους συμμετείχαν στην επιτροπή διαγωνισμού, οι οποίοι –αν και απερχόμενοι- όχι μόνο αρνήθηκαν να αναβάλουν ή να ματαιώσουν τη διαδικασία αλλά επιδεικνύοντας δυσεξήγητη (;) επιμονή και αποφασιστικότητα κάλεσαν, ανέχτηκαν, δικαιολόγησαν και έδωσαν πολιτική κάλυψη στην αστυνομοκρατία και την καταστολή προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους “επενδυτές”-χορηγούς τους (;) και να προχωρήσει ταχύτερα το ξεπούλημα της ενέργειας και της δημόσιας γης σε ιδιώτες.

 


Νάναι σίγουροι ότι αποφάσεις που για να περάσουν χρειάζονται την προστασία των ΜΑΤ, αποφάσεις που παίρνονται σε αίθουσες που μυρίζουν χημικά και δακρυγόνα και είναι γεμάτες ασφαλίτες, είναι αποφάσεις ενάντια στη λαϊκή πλειοψηφία, δεν έχουν την κοινωνική αποδοχή και γρήγορα θα βρουν τη κοινωνία απέναντί τους.

 Δήμος


Καλούμε τη τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Καρδίτσας, της πόλης και των χωριών, να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στα Άγραφα. Ο αγώνας ενάντια στο οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας περνά πρώτα και κύρια μέσα από τη συλλογική πάλη της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία και διεκδίκηση. Όχι στους διαδρόμους των υπουργείων και στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στο δρόμο, στη συγκέντρωση, στη διαδήλωση. Εκεί μετρά και συνειδητοποιεί ο λαός τη δύναμή του, εκεί αλλάζουν οι συσχετισμοί, εκεί μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια του κεφάλαιου και των κυβερνήσεών του ενάντια στις ζωές μας. Εκεί μπορούμε να έχουμε νίκες.


Δήμος

Δήμος

Δήμος και “επενδυτές”, με ΜΑΤ και χημικά θέλουν να περάσουν τα σχέδιά τους για ανεμογεννήτριες στα Άγραφα

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
  ^