Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

ΜΑΤ, χημικά και ένταση στη δημοπρασία των δασικών εκτάσεων στο Δημαρχείο Καρδίτσας

Για την κλατασκευή ανεμογεννητριών στα Άγραφα

ΜΑΤ, χημικά και ένταση στη δημοπρασία των δασικών εκτάσεων στο Δημαρχείο Καρδίτσας
05.08.2019 | 16:03

 Με την παρουσία ΜΑΤ έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας, και παρά τις αντιδράσεις φορέων, σωματείων, πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης εκμίσθωσης δέκα δασικών εκτάσεων για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παράγεται από ανεμογεννήτριες που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

 ΜΑΤ,

 Όταν συγκεντρωμένοι θέλησαν να μπουν στο δημαρχείο, στο χώρο όπου γίνονταν η δημοπρασία, τα ΜΑΤ τους απώθησαν, ενώ υπήρξε και ένταση με αστυνομικούς να ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης και χημικά. Στο χώρο της δημοπρασίας εισήλθε μόνο αντιπροσωπεία φορέων, συλλόγων και κινήσεων πολιτών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Να σημειωθεί ότι κατατέθηκε μία προσφορά από ιδιωτική εταιρεία.

ΜΑΤ,

 Σε δηλώσεις τους στην εκπομπή «Θεσσαλικό περισκόπιο», ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος βρέθηκε και στο χώρο της δημοπρασίας, ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία, την οποία ο δήμος Καρδίτσας αποφάσισε, για μας δεν ήταν σύννομη , πολιτικά δε συμφωνούμε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, και τον πολιτικό και τον νομικό. Τα Άγραφα δε θα τα παραδώσουμε σε κανέναν και για τίποτα».

 Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ Βασίλης Ελευθερίου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά το πέρας της δημοπρασίας, μίλησε για πραξικοματικό τρόπο με τον οποίο «η απερχόμενη δημοτική αρχή παραχώρησε δημόσια γη σε ιδιώτες» λίγες μέρες πριν παραδώσει στους νεοεκλεγέντες, ενώ κατήγγειλε και την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά ρούχα στην αίθουσα όπου διεξάγονταν η δημοπρασία, πέραν της επίθεσης σε συγκεντρωμένους, και δήλωσε ότι το μαζικό κίνημα θα μπλοκάρει το έγκλημα που πάει να γίνει στα Άγραφα.

ΜΑΤ,

 Να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο κ. Στάθης Ντούρος, περιφερειακός σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την ανατροπή», ο οποίος κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν την είσοδο στο δημαρχείο, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για ευθύνες και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας αλλά και της απερχόμενης και επόμενης δημοτικής αρχής. Παράλληλα τόνισε ότι «σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα στην περιοχή μας στηρίζει αυτές τις ενέργειες. Το κράτος, η αστική πολιτική και η αστυνομία υπερασπίζονται κάτι που στο τέλος θα το χάσουν. Δεν μπορούν να υπερασπιστούν ένα κατάφωρο περιβαλλοντικό έγκλημα και ένα έγκλημα ενάντια στην κοινωνία. Ο αγώνας συνεχίζεται».
Να σημειωθεί ότι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

ΜΑΤ,

ert.gr
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
  ^