Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Μειωμένη αναμένεται η παραγωγή σιτηρών στον Καναδά -Νέες ανοδικες τάσεις στην τιμή

Προσφέρονται τιμές στα 23 λεπτά το κιλό στον κάμπο

Μειωμένη αναμένεται η παραγωγή σιτηρών στον Καναδά -Νέες ανοδικες τάσεις στην τιμή
05.08.2019 | 08:40
Fashion City Outlet
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Περεταίρω ανοδικές τάσεις στην τιμή των σιτηρών προβλέπουν παράγοντες της αγοράς, καθώς φαίνεται πως πέρα από τις μειωμένες παραγωγές στην Ευρώπη λόγω της ξηρασίας, ανάλογα καιρικά φαινόμενα είχαμε και στο Καναδά.

Ο Καναδάς, όπου επίσης αναμένεται μειωμένη παραγωγή, μετά από αυτή της Δυτικής Ευρώπης δίνει το έναυσμα για ανοδικές τιμές στην αγορά του σκληρού σίτου, καθώς περιορίζονται τα παγκόσμια αποθεματα και αυξάνεται η ζήτηση, ενώ μειώνεται η προσφορά.

Ως γνωστόν ο Καναδας μπαίνει δυναμικά στη διεθνή αγορά σιτηρών το φθινόπωρο μετά τον αλωνισμό και καθορίζει τις τιμές, ως η τελευταια χώρα του βορείου ημισφαιρίου που συγκομίζει σιτηρά.

 Αυτή την περίοδο παρατηρείται μία στασιμότητα στις αγοραπωλησίες, καθώς όλοι οι παράγοντες περιμένουν τα επίσημα στοιχεία από τις εκθεσεις για την προβλεψη παραγωγής στον Καναδά. Ωστόσο για τα καλά σιτάρια οι έμποροι προσφέρουν σε παραγωγούς στον κάμπο για να τα πάρουν από τις αποθήκες τους τιμές ως και 23 λεπτα το κιλό...

 Πάντως το μεγάλο μέρος της σοδειάς έχει παραδοθεί στα αλώνια στους εμπόρους με τιμές στα 18 με 19 λεπτά το κιλό, ανοιχτές, ενώ λίγες ποσότητες πήραν οι συνεταιρισμοί Πλατυκάμπου, Νίκαιας και Θεσ-γη, καθώς και οι Ενώσεις Βόλου και Τρικάλων προσφέροντας τιμές στους παραγωγούς πάνω από τα 21 λεπτά το κιλό.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
thesnea.gr
Thema - Scavolini
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^