Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Η χαμένη ευκαιρία να γίνει Τεχνολογικό πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Λάρισας

Δεν αλλάζει το σχεδιασμό της συγχώνευσης ΤΕΙ και πανεπιστημιου Θεσσαλίας η Κεραμέως

Η χαμένη ευκαιρία να γίνει Τεχνολογικό πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Λάρισας
16.07.2019 | 14:13
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Όπως όλα δείχνουν δεν είναι στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να αλλάξει κάτι από τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ που προώθησε το προηγούμενο διάστημα ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η συγχώνευση ΤΕΙ και πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παραμείνει ως έχει και έτσι θα έχει εξυπηρετηθεί και μία πρόνοια της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που ζητούσε συγχωνεύσεις για τη μείωση των δαπανών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 Βέβαια με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου παιδείας, φαίνεται να προωθείται περαταίρω το μοντέλο και της οικονομικής πέραν της διοικητικής αυτονομίας.

 Τα ΤΕΙ που έγιναν πανεπιστήμια (Δυτικής Αττικής και Ελληνικό Μεσογειακό Κρήτης) δεν αλλάζουν ταυτότητα αλλά θα ενισχυθούν θεσμικά. Σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην αλλάξει την ταυτότητα ή το όνομα των πρόσφατα «πανεπιστημιοποιημένων» ΤΕΙ (το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προέκυψε από τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αποτελεί το πρώην ΤΕΙ Κρήτης), αλλά αντίθετα να τα ενισχύσει και να στηρίξει τη νέα πορεία τους στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

 Εδώ φαίνεται ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να μετατραπεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας σε Τεχνολογικό πανεπιστήμιο, κατά παρόμοιο τρόπο, όπως αυτά της Κρήτης και της Δυτικής Αττικής. Οι φορείς της Θεσσαλίας όμως δεν προβλαν αντίσταση σε αυτό το σχεδιασμό, δεν προεκριναν την πρόταση, βολύτηκαν με επί μέρους διευθετήσεις που μοίρασε τότε ο υπουργός. Η Λάρισα και η Καρδίτσα θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από αυτή τη συγχώνευση επισήμανε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων και παλιός αντιπρόεδρς του ΤΕΙ Γιώργος Σούλτης, ο οποίος μιλώντας χθες στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, δεν παρέλειψε να σημειωσει πως το campus του ΤΕΙ στη Λάρισα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης , με τα χόρτα και τα φίδια να το έχουν ζώσει... Για τούτο ζητείται τουλάχιστο να ορίσει η νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας μία πρυτανική αρχή και για τη Λάρισα, με δικούς της πόρους προς διχείριση, ώστε να μπορέσει να διοκηθεί όλο αυτό το αχανές συγκρότημα διαφορετικά θα εγκαταληφθεί και θα ρημάξει, αφού δυσκολα αυτό διοικείται από το Βόλο, κατέληξε...

 Πάντως μία κρούση των κυβερνητικών βουλευτών προς τη νεα υπουργό κ. Κεραμέως , αλλά και τη Λαρισαία στην καταγωγή υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να επανεξεταστεί το θέμα της δημιουργία αυτόνομου Τεχνολογικού πανεπιστημίου με έδρα στη Λάρισα, δεν θα έβλαπτε...Ο Χρήστος Κέλλας, μάλιστα ήταν και αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νδ. Προς το παρόν πάντω δεν υπάρχει καμία όχληση και στον τόπο αυτό φαίνεται πως όλα λειτουργούν με αυτόματο πιλότο...

Δείτε εικόνες από το πρόσφατο ρεπορτάζ της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τηλεόρασης για την εικόνα εγκταλειψης στο ΤΕΙ Λάρισας, όπου φαίνεται να κυκλοφορούν και φίδια:

Δεν

Δεν

Δεν
Η
Γ.Κ.
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^