cosmos
ICBS

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κατασταση έκτακτης ανάγκης για Τύρναβο: Και νέο χτύπημα του καιρού στις 2.30 τα ξημερώματα

Bομβαρδισμενο τοπίο Τύρναβος, Αργυροπούλι, Δελέρεια, Πλατανούλια κ,α

Κατασταση έκτακτης ανάγκης για Τύρναβο: Και νέο χτύπημα του καιρού στις 2.30 τα ξημερώματα
11.07.2019 | 10:03
Όλυμπος - Αρωνία
Ηρακλής - Expo
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Electronet Β.Κ. Καζάνα

Δεν κόπασαν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Τυρνάβου, μετά το χθεσινό μεσημεριανό μπουρίνι που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές κτηνοτρόφων. Όπως μας πληροφόρησε ο νέος δήμαρχος Τυρναβου Γιάννης Κόκουρας σήμερα τα ξημερώματα μετά τις 2,30 (12 ώρες μετα το πρώτο χτύπημα) είχαμε και πάλι σφοδρή ανεμοθύελλα με αποτέλσμα να προκληθούν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργεις στα Πλατανούλια, αλλά και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Κατασταση

Κατασταση

 Οι ζημιές ήταν μικρότερης κλίμακας από τις μεσημεριανές, ωστόσο η εικόνα που αντικρίζει κανείς σήμερα το πρωί , με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αποκαρδιωτική. Ολόκληρες παλμέτες με αχλάδια εχουν πέσει καταγής, στέγες από μαντριά έπεσαν σε αμπέλια, χαλάζι χτύπησε ροδάκινα, νεκταρίνια και αχλάδια, δεντρα έπεσαν στους δρόμους και τα χωράφια και γενικότερα όλη η περιοχή Τυρνάβου, Αργυροπουλίου, Δελερίων, Λυγαριάς, Πλατανουλίων, Αμπελώνα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Κατασταση

Κατασταση

Επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ

 Σήμερα γύρω στις 10.00 το πρωί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής το διεθυντή κ. Λιόντο θα επισκεφθεί την περιοχή του Αργυροπουλίου για να γίνει μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών. Οι αγρότες ωστόσο είναι σε απόγνωση καθώς βλέπουν ότι φέτος η περιοχή του Τυρνάβου έχει βρεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών (είναι το πέμπτο τύπημα από την πρώτη χαλαζόπτωση του Απριλίου). Οι ζημιές είναι ήδη ορατές, όχι μόνο στην τοπική οικονομία του Τυρνάβου, αλλά όλου του Νομού Λάρισας, καθώς μιλάμε για καταστροφές σε δυναμικές δενδρώδεις καλλιέργειες, ή αμπέλια, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες.

 Ειδικά για τα αχλάδια και τα αμπέλια, θα απαιτηθεί και αποζημίωση πέραν της φυτικής παραγωγής και από τα ΠΣΕΑ για τις υποδομές, η οποία όμως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία...

Κατασταση

Αίτημα να κηρυχτεί σε κατασταση έκτακτης ανάγκης ο Τύρναβος από Π. Σαρχώση

Αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος Τυρνάβου αναμένεται να καταθέσει το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης σε μια προσπάθεια οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τα σημερινά άγρια καιρικά φαινόμενα να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Παράλληλα ο δήμαρχος αμέσως μετά την εκδήλωση των φαινομένων επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Μ. Λιόντο και αποφασίστηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον κ. Λιόντο να επισκεφθεί την Πέμπτη από νωρίς το πρωί τις πληγείσες περιοχές, σε Αργυροπούλι, Αμπελώνα, Τύρναβο, Δελέρια και Πλατανούλια, ενώ από την πλευρά του δήμου θα γίνει την Πέμπτη αναγγελία της ζημιάς ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν.

Κατασταση

Ο δήμαρχος επικοινώνησε και με τους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ, ζητώντας να γίνει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το απόγευμα σήμερα μηχανήματα τυ δήμου εργάζονται πυρετωδών για την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων και την απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και άλλων υλικών, ενώ όπου κριθεί απαραίτητο οι εργασίες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Κατασταση

Κατασταση

Κατασταση
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Thema - Scavolini
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^