Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Σιτάρι: Ανοιχτή τιμή 18 λεπτά δίνουν οι έμποροι στον κάμπο με τα 21 να μοιάζουν ταβάνι

Αισιοδοξούν ωστόσο για άνοδο οι Θεσσαλοι παραγωγοί

Σιτάρι: Ανοιχτή τιμή 18 λεπτά δίνουν οι έμποροι στον κάμπο με τα 21 να μοιάζουν ταβάνι
02.07.2019 | 09:14
Fashion City Outlet
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Στα 18 λεπτά ανοιχτή τιμή ξεκίνησε να πωλείται στη Θεσσαλία το σκληρό σιτάρι. Άρχισαν να αγοράζουν οι μεγάλοι παίχτες, κόβοντας επιταγές για 18 λεπτά το κιλό τιμή ημέρας και αφήνοντας, όπως επιβάλλεται με τη ρύθμιση Θάνου, ανοιχτή την τιμή για αργότερα.


Γενικά επικρατεί, ίσως εσφαλμένα, αισιοδοξία στους παραγωγούς στη Θεσσαλία, καθώς η μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις που πέτυχε φέτος το σκληρό, θα τους ανταμείψει, έστω και με τα 18 λεπτά, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως θα ανέβει η τιμή, με τις φήμες που προκύπτουν στην αγορά όμως να μην αφήνουν περιθώρια για πάνω από 21 λεπτά.

Παρότι όμως το εισόδημα των αγροτών μπορεί να τους ικανοποιήσει λόγω απόδοσης, οι τιμές αυτές δεν ανταποκρίνονται στην παγκόσμια κατάσταση. Στην Ευρώπη, εκτός από τα καιρικά φαινόμενα που έχουν ρίξει την ποσότητα παραγωγής σκληρού, τα αρκετά μειωμένα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν, είχαν ανεβάσει τις προσδοκίες για τις φετινές τιμές στην Ελλάδα. Φαίνεται όμως, πως προτάσσοντας το μικρόκοσμο της χώρας μας, όπου η παραγωγή πήγε καλά, οι αγοραστές σφυρίζουν αδιάφορα για τη μικρή παγκόσμια παραγωγή, κρατώντας χαμηλά τις τιμές σε μια χρονιά που η προσφορά στο εξωτερικό θα είναι πολύ μικρότερη.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
thesnea.gr
Thema - Scavolini
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^