cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στο Ν. Καρδίτσας από τη χθεσινή καταιγίδα

Υπερχείλισε ο ποταμός Μέγας -μεγάλες ζημιές στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στο Ν.  Καρδίτσας από τη χθεσινή καταιγίδα
26.06.2019 | 09:11
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
Victoria Cinemas
Πάρκο των Ευχών
ICBS

Καλυμμένα με νερό βρέθηκαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στο Νομό Καρδίτσας εξαιτίας της καταιγίδας που ξέσπασε τα ξημερώματα τηςΤρίτης. Με το πρώτο φως της ημέρας αγρότες από τους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου είδαν τις εκτάσεις που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Μέγα και στο δίκτυο των καναλιών που συνδέονται με αυτόν να εχουν πλημμυρίει.

 Το περίεργο είναι πως οι καταστροφές προκλήθηκαν στις περιοχές  όπου περασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα κι έτσι χθες παρατηρούνταν το εξής οξύμωρο:  στο μισό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού να γίνονται αποστραγγιστικές εργασίες, ενώ στις περιοχές που δεν χτυπήθηκαν από την καταιγίδα οι αγρότες προχώρησαν στην άρδευση των καλλιεργειών τους !

Χιλιάδες

Χιλιάδες

 

 Η ύπαρξη φραγμάτων εντός του ποταμού Μέγα για αρδευτικούς λόγους, εμπόδιζε την πτώση της στάθμης του νερού, με ποτέλεσμα συνργεί να προχωρήσουν στο σπάσιμό τους χθες για την εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων.

Εντωμεταξύ σε επιφυλκή τέθηκαν και οι υπρεσίες του Δήμου ΠΑλαμά καθώς τα εγκλωβισμένα εντός του ποταμού ύδατα κατευθύνονταν προς τα εκεί.

 Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ριζοβουνίου, Παλαιοκκλησίου και Φαναρίου, καθώς και στην Κρανιά. Μάλιστα σην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκκλησίου σημειώθηκν και κΑτστροφές από χαλάζι και έντονους ανεμους.

Χιλιάδες

Χιλιάδες

 Μόνο στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού πρισσότερα από 10.000 στρέμματα με βαμβάκι, τριφύλλι, καλαμπόκι κ.α. καλύφθηκαν από νερό. Οι αγρότες είναι αγαναχτισμενοι από τις παραλήψεις της πολιτείας, καθώς δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν πλημμύρες κατακαλόκαιρο και ζητούν άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ. Μάλιστα αποδίδουν ευθύνες και στη διοίκηση του Δήμου Μουζακίου που δεν μερίμνησε ώστε να υπάρχουν υποδομές ανακούφισης από πλημμυρικά φαινόμενα στον Μέγα.

Οργή προκαλεί το γεγονός ότι ο νέος δρόμος περιφερειακός Καρδίτσα-Τρίκαλα  λειτούργησε ως φράγμα και τα αντιπλημμυρικά του δρόμου λειτούργησαν ως περιδίνηση ώστε τα νερά να γυρίσουν και να μείνουν μέσα στις καλλιέργειες τους.

Χιλιάδες

Χιλιάδες

Κώστας Τσιάρας: Άμεση κινητοποίηση του Κρατικού μηχανισμού για τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου

Με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή πλημμύρα στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου, ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου, είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και την παραγωγή τους να καταστρέφονται από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Καλώ τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και την κεντρική Πολιτεία να πράξουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άλλες καλλιέργειες, και να κινητοποιηθούν γρήγορα οι κρατικοί μηχανισμοί προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ

 Χιλιάδες

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Κισσός Πηλίου
Αστικό Βόλου
Δήμος Τεμπών - go Tempi
thesnea.gr
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Μικρές Αγγελίες
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^