cosmos
ICBS

Ειδήσεις, νέα για Οικονομία

Η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού -Για ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΜΕΣΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού -Για ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης κάνει λόγο η αντιπολίτευση
20.06.2019 | 17:18
Όλυμπος - Αρωνία
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Fashion City Outlet
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Άκρως ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, η οποία αν δεν εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και μπορεί να συμπαρασύρει και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Ηδη σήμερα μετά τον Τάκη Θεοδωρικάκο, σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι η ΔΕΗ είναι «μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα» αφού έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το θέμα σχολίασε και ο πρώην υπουργός Υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά Γιάννης Μανιάτης σημειώνοντας ότι η εταιρεία είναι «στο χείλος του γκρεμού».

Η εταιρεία πρέπει να βρει επειγόντως 300 εκατ. ευρώ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν ρήτρες στις δανειακές της συμβάσεις που θα κάνουν τα δάνεια της Δημόσιας Επιχείρησης αμέσως απαιτητά και μπορεί να οδηγήσουν την ΔΕΗ σε στάση πληρωμών. Ηδη το Χρηματιστήριο σημειώνει πτώση λόγω της ανησυχίας που προκαλούν τα μεγέθη της ΔΕΗ, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την οικονομική διευθύντρια να ενημέρωσε την διοίκηση και τους γενικούς διεθυντές για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να έχουν τα άσχημα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.
powered by Rubicon Project

Υστερα απο ζημιές 903 εκατ. ευρώ πέρυσι, στο πρώτο τρίμηνο φέτος η ΔΕΗ εμφάνισε καθαρές ζημιές 254 εκατ. ευρώ και τώρα, την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να ξεπεράσει το πρόβλημα.
Ο Γιάννη Μανιάτης προειδοποιεί: Η ΔΕΗ είναι στο χείλος του γκρεμού

Να γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Η άθλια παρέα του Αλ. Τσίπρα που κυβερνά τη χώρα, ακύρωσε το 2015 το νόμο Μανιάτη για τη Μικρή ΔΕΗ (ν.4273/2014). Η εταιρεία είναι πια στο χείλος του γκρεμού. Την παρέδωσα με κέρδη 90 εκατ. €, την παραδίδουν με ζημιές 900 εκατ. €. Προειδοποιώ εδώ και 4 χρόνια ότι οι ευθύνες τους είναι όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές! Γιατί ήξεραν! Γιατί εμείς το 2014 νομοθετήσαμε για την Πατρίδα και την Κοινωνία. Αυτοί νομοθέτησαν για την παρέα και το κόμμα τους!
Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την ΔΕΗ

Τα σημερινά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία οδήγησε την ΔΕΗ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιάς, με κίνδυνο για την ίδια την επιχείρηση και για την Οικονομία.

Μόνο ένας επικίνδυνος Πρωθυπουργός και οι ανεύθυνοι Υπουργοί του θα εκχωρούσαν σε ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς Αντάλλαγμα, το 50% των πελατών της ΔΕΗ, δηλαδή το 50% των εσόδων και κερδών της.

Οι εμβαλωματικές λύσεις που επιχειρούνται δεν προσφέρουν διέξοδο και δεν θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τους υπαίτιους για την απαξίωση της ΔΕΗ. Η αξία της εξαϋλώθηκε μέσα στα 5 αυτά χρόνια (από τα 2,5 δις το 2014, στα μόλις 300 εκ. ευρώ σήμερα).

Το Κίνημα Αλλαγής έχει δεσμευθεί ότι θα στηρίξει λύση για την ΔΕΗ, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας.
Πηγή: iefimerida.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Οικονομία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Thema - Scavolini
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^