Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Η Βουλγαρία ζητά «μερίδιο» από τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας

Τι δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός

Η Βουλγαρία ζητά «μερίδιο» από τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας
15.06.2019 | 11:33
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Η Βουλγαρία θα διεκδικήσει από την Ελλάδα τη φύλαξη του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με βορειομακεδονικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η Βουλγαρία, μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, εάν συνάψει συμφωνία για την αγορά οκτώ F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

 

«Η αναμενόμενη αντίδραση»

Είναι γνωστό ότι η φύλαξη του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας έχει αναληφθεί από την Ελλάδα και οι δηλώσεις Μπορίσοφ καταδεικνύουν την αναμενόμενη αντίδραση της Βουλγαρίας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bgnes αναφέρει ότι η Βουλγαρία, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να αντικαταστήσει τα παλιά Mig-29 και να βελτιώσει την αεροπορία της σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

width=640
«Βουλγαρία και Ελλάδα διαφωνούν για τη φύλαξη του εναέριου χώρου μας», γράφει η Κουρίρ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση οκτώ αεροσκαφών F-16 στη Βουλγαρία με κόστος 1,67 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η Βουλγαρία αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες καλύτερη τιμή, δηλαδή στα 1,2 δισ. δολάρια.

«Μίλησα με τον συνάδελφό μου, Ζόραν Ζάεφ, την περασμένη εβδομάδα, για να φυλάξουμε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας όταν φθάσουν τα νέα αεροσκάφη. Αυτό θα είναι καλό για αυτούς και για εμάς», είπε ο Μπορίσοφ.

Η αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ

Η επίσημη πρόταση των ΗΠΑ για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη Βουλγαρία αναμένεται να φθάσει μέσα σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Η αναμενόμενη υλοποίηση της σύμβασης για τα F-16 Lockheed Martin Block 70 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική προμήθεια του κράτους της Μαύρης Θάλασσας από το τέλος της κομμουνιστικής κυβέρνησης το 1989.

Η Βόρεια Μακεδονία ελπίζει να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ τον επόμενο χρόνο και αναμένει επίσης σύντομα να δοθεί ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης με την ΕΕ, μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματός της.

Η Ελλάδα μπλόκαρε στο παρελθόν τις προσπάθειες της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας να ενταχθεί στις δύο οργανώσεις, σημειώνει το δημοσίευμα της βορειομακεδονικής Κουρίρ.

Πηγή: kurir.mk και echedoros-a.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^