Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Το ντέρμπι της Αχαΐας: Τσίπρας, Μητσοτάκης και Παπανδρέου αντιμέτωποι

Για πρώτη φορά 2 νυν και ενας πρώην πολιτικός αρχηγός

Το ντέρμπι της Αχαΐας: Τσίπρας, Μητσοτάκης και Παπανδρέου αντιμέτωποι
13.06.2019 | 08:26
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Η υποψηφιότητά του πρωθυπουργού στην Αχαΐα σχετίζεται με τη δύναμη που διατηρεί ακόμη το κόμμα στο νομό, ο οποίος ήταν ο μοναδικός τον οποίο κέρδισε στην ηπειρωτική χώρα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές το οποίο έβγαλε ντέρμπι στην Αχαΐα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα.

Η υποψηφιότητά του στην Αχαΐα σχετίζεται με τη δύναμη που διατηρεί ακόμη το κόμμα στο νομό, ο οποίος ήταν ο μοναδικός τον οποίο κέρδισε στην ηπειρωτική χώρα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 31,2%.

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός κατεβαίνει στο νομό μιας και ομοίως είχε πράξει το 2012, όταν τον επέλεγε ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια, με πρώτη αυτή της Α Αθηνών.

Στην Αχαΐα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν ακόμη η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστας Μάρκου και ο Κώστας Κακκαβάς μεταξύ άλλων, με τους υποψήφιους να είναι 12 στο συνολικό αριθμό.

Στην Αχαΐα κατεβαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποψήφιοι της ΝΔ στον νομό θα είναι οι νυν βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνς Φωτήλας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Κουτρουμάνος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Αθηνά Τραχήλη και λογικά και ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής.

Από το Κίνημα Αλλαγής έχει ανακοινωθεί επίσημα πως υποψήφιος θα είναι στον νομό Αχαΐας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ήταν βουλευτής στην περιοχή από το 1981 έως το 1996 όταν μετακινήθηκε στην Α Αθηνών.

Υποψήφιοι στην Αχαία με το ΚΙΝΑΛ θα είναι η Δήμητρα Αναργύρου, η Ολυμπία Λόη, η Παρασκευή Λουκοπούλου, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Χρήστος Οικονόμου, ο Ηρακλής Ρούπας, ο Μαρίνος Σκανδάμης, η Κατερίνα Σολωμού, ο Γιάννης Ταπεινός, ο Ανδρέας Τζουραμάνης και ο Δημήτρης Φιλιππάτος.


Σχόλιο Γ. Παπανδρέου για τις υποψηφιότητες Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη στην Αχαΐα

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μόλις ενημερώθηκε ότι μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα και ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στους συνεργάτες του: «Καλώς να ορίσουν στα προοδευτικά χώματα της Αχαΐας. Θα τους υποδεχθούμε ως καλοί οικοδεσπότες. Δώσαμε επί δεκαετίες αγώνες για να υπάρξει δημοκρατία και πολίτικος πολιτισμός στον τόπο».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^