Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική

Για πέντε ημέρες στη Λετονία

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική
11.06.2019 | 22:53
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Για πέντε ημέρες, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας, της  Λετονίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας συναντήθηκαν στην Λετονία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 «CHANCE»  (School exchanges for ClimatE changes :improving performance in maths and science,fostering responsible citizenship and environment friendly attitudes of pupilst hrough school exchanges) που φιλοξένησε το “ Vidusskola7” στη Liepaja.

width=533

Το θέμα αυτής της συνάντησης ήταν το νερό. Έτσι οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν γενικά για το νερό, τον κύκλο του, τις ιδιότητές του, την προσβασιμότητα σε πόρους γλυκού νερού από τους ανθρώπους, εστίασαν τις εργασίες στην Βαλτική.

Η Βαλτική είναι μια ρηχή θάλασσα με μεγάλη ρύπανση από χημικά, φυτοφάρμακα, πετρελαϊκά ατυχήματα και νάρκες από τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Επισκέφθηκαν το σταθμό ναρκαλιευτώντης Λετονίας, όπου οι ειδικοί τους εξήγησαν τον τρόπο εκκαθάρισής τους.

width=533

Επίσης οι μαθητές έκαναν πειράματα στο εργαστήριο χημείας, σχετικά με τις ιδιότητες του νερού και σύγκριναν τις πυκνότητες του νερού και του κεχριμπαριού. Το κεχριμπάρι είναι απολιθωμένο ρετσίνι, που μπορεί να το βρεις στις ακτές της Βαλτικής και είναι ημιπολύτιμος λίθος.

Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την Ρίγα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας και την πόλη Guldiga,που ανήκει στα παγκόσμια μνημεία της Unesco.

width=533

Είκοσι Ευρωπαίοι μαθητές με τους καθηγητές τους, στη συνάντηση αυτή εμβάθυναν τις γνώσεις τους για την κλιματική αλλαγή αλλά και ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και γλώσσας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 5 μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί Σωτήρης Δρίβας και Νίκη Καμάρα.

width=666

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο etwinning:https://twinspace.etwinning.net/70901ή στην ομάδα μας στο fb: ChanceErasmus+  https://www.facebook.com/groups/286432911979096/

Με  αυτή  την προγραμματισμένη  4η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Λετονία, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν: γνωστικοί (μάθημα Λετονικών και δημιουργικής γραφής, Ιστορίας, Χημείας και Γεωγραφίας), συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί (δέσιμο ομάδας, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς, άρση στερεοτύπων)αλλά και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκαν πλήρως.

width=533Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^