Ειδήσεις, νέα για Λαρισαϊκά και Σχόλια


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Κανείς από τους 21 ευρωβουλευτές δεν συμμετέχει στη Μόνιμη επιτροπή Γεωργίας στις Βρυξέλλες!

Ευρωεκλογές των celebrities...!

Κανείς από τους 21 ευρωβουλευτές δεν συμμετέχει στη Μόνιμη επιτροπή Γεωργίας στις Βρυξέλλες!
21.05.2019 | 13:29
thesnea.gr

 Σε 4 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες στο θεσσαλικό κάμπο, όπως και σε ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο τις θεωρούν εξίσου σημαντικές με τις εθνικές, γιατί από τις Βρυξέλλες καθορίζεται, ένα σημαντικό τμήμα του εισοδήματός τους, λόγω της μοναδικής κοινής πολιτικής της Ευρώπης, της Αγροτικής (ΚΑΠ) που καθορίζει τις ετήσιες επιδοτήσεις που εισπράττουν.

 Αν άντεξε κάπως στα πρώτα χρόνια της κρίσης ο κάμπος, ήταν γιατί έρχόταν κάθε χρόνο το ..τσεκ από την Ευρώπη!


  Με λύπη λοιπόν διαπιστώσαμε πως παρά την «παρέλαση» υποψηφίων ευρωβουλευτών από τη Θεσσαλία, ελάχιστοι είχαν κάτι να προσφέρουν στο δημόσιο διάλογο ή να προτείνουνγια τα αγροτικά παροτι  είναι πλέον καθοριστικός ο ρόλος του ευρωκοινοβουλίου στη λήψη αποφάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, κανείς τους δεν συμμετέχει στη Μόνιμη Επιτροπή Γεωργίας στις Βρυξέλλες.


Από τότε που οι Έλληνες ευρωβουλευτές άρχισαν να εκλέγονται με σταυρό (από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014), έπαψαν τα κόμματα να «διορίζουν» σε εκλόγιμες θέσεις εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. Παλιότερα έβαζαν σε εκλόγιμη θέση, κάποιους τεχνοκράτες, γεωτεχνικούς, ή αγροτοσυνδικαλιστές, που είχαν ευθεία σχέση με το αντικείμενο.

 Ενθυμούμαι το γεωπόνο Γιάννη Γκλαβάκη από τη ΝΔ, το μακαρίτη Γιάννη Πατάκη από το ΚΚΕ, την Κατερίνα Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ , που προερχόταν από τη ΠΑΣΕΓΕΣ κ.α.
Τώρα πλέον αφού η ψήφος είναι πανελλαδική, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, εκπροσωπούν το 60% του ελληνικού πληθυσμού, άρα θεωρείται μαθηματικά αδύνατο να επιβιώσει κάποιος γνώστης των αγροτικών θεμάτων, ανάμεσα σε «λαμπερά πρόσωπα» πρωτοκλασάτους, αλλά συνήθως ανίδεους πολιτικούς, ηθοποιούς , καλλιτέχνες και celebrities…

Και έτσι από την Ελλάδα της πραγματικής οικονομίας και των ισχυρών περιφερειών, μεταβαίνουμε στην Ελλάδα της Αθήνας, της επικοινωνίας και των social media..Και μετά απορούμε γιατί εγκαταλείπεται η ελληνική ύπαιθρος...

Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Λαρισαϊκά και Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^