Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Με απόφαση Φάμελλου ξεκαθαρίζει το τοπίο στα χορτολίβαδα

Ανάσα για τους κτηνοτρόφους

Με απόφαση Φάμελλου ξεκαθαρίζει το τοπίο στα χορτολίβαδα
14.05.2019 | 08:41
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με την οποία αποδέχεται την ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών περί των φρυγανικών εκτάσεων οι οποίες δεν φέρουν δασική βλάστηση. Σύμφωνα με το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών: «Οι εκτάσεις με φρυγανική βλάστηση στις οποίες δεν υπάρχει δασική βλάστηση θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές».

Η γνωστοποίηση της απόφασης πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα (13/5) ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος με βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, περιοχές όπου αντιμετώπιζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσων, Νεκτάριος Σαντορινιός, με βουλευτές Δωδεκανήσων και Κυκλάδων.

Με ερώτημα που υπέβαλε ο Αναπληρωτής Υπουργός προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ), ζήτησε να διευκρινιστεί εάν οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο από φρυγανική βλάστηση, χωρίς την παρουσία δασικής βλάστησης, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως δασικού χαρακτήρα ή ως χορτολιβαδικές.

Το ερώτημα τέθηκε στο Τεχνικό Συμβούλιο Δασών μετά από ασάφειες και σύγχυση που είχε προκληθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών καθώς, εκτάσεις αποτελούμενες μόνο από φρυγανική βλάστηση σε άλλες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονταν ως δάση και σε άλλες ως χορτολίβαδα.

ypaithros.gr

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^