Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Αντιδράσεις στη νέα πρόταση της Κομισιόν για τις περιβαλλοντικές πληρωμές

Εφαρμογή από το 2021

Αντιδράσεις στη νέα πρόταση της Κομισιόν για τις περιβαλλοντικές πληρωμές
04.05.2019 | 04:26
Agronuts
Horizon
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μια νέα Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2021. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει από την ημερομηνία αυτή και έπειτα οι άμεσες επιδοτήσεις από ένα εκτάριο ή ένα ζώο να περιορίζονται σε 60.000 ευρώ ανά γεωργική οντότητα. Η Τσεχία, η Σλοβακία και η Γερμανία έχουν από καιρό αντιταχθεί στην προσέγγιση αυτή. Κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο την περασμένη εβδομάδα, οι χώρες αυτές προχώρησαν σε καταγγελίες, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν, ανέφερε ότι οι ανησυχίες τους πρόκειται να ληφθούν υπόψη.

Η Γερμανία, η Τσεχία και η Σλοβακία επεσήμαναν ότι, εάν ενσωματώσουμε την υποστήριξη των οικοσυστημάτων στους κανόνες για την επιβολή ανώτατων ορίων, ενδέχεται να προκύψουν αρνητικές παρενέργειες δήλωσε ο τελευταίος.

Όπως δήλωσε ο Τσέχος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Jirí Sír, μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν αντιπαραγωγική διότι οι περιβαλλοντικές πληρωμές υποτίθεται ότι υπάρχουν ώστε οι αγρότες να κάνουν με αυτές κάτι πέρα από την παραδοσιακή γεωργία και να βελτιώνουν το έδαφος, το νερό κ.λπ. Με βάση την πρόταση της Επιτροπής, οι μεγαλύτερες εταιρείες θα χάσουν αυτά τα χρήματαΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^