ICBS

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Κυμπουρόπουλος: «Με πείραξαν όσα είπε ο Πολάκης, αλλά θέλω να του μιλήσω»

«Θα τον έβαζα κάτω θα καθόμουν να κάνω διάλογο να δω τι θέλει να πει» είπε για τον Π. Πολάκη ο Στ. Κυμπουρόπουλος.

Κυμπουρόπουλος: «Με πείραξαν όσα είπε ο Πολάκης, αλλά θέλω να του μιλήσω»
25.04.2019 | 11:40
Fashion City Outlet
Όλυμπος - Χυμοί
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Ανακοίνωση
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket

 

Νέα παρέμβαση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και άτομο με αναπηρία Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος δέχτηκε πρωτοφανή επίθεση από τον Παύλο Πολάκη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων ακόμη και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στ. Κυμπουρόπουλος μίλησε στο Open TV και δεν θέλησε να ανεβάσει τους τόνους. Παραδέχτηκε ότι η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον πείραξε προσωπικά, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον κ. Πολάκη και να μιλήσει μαζί του.

«Η ουσία όλων των συζητήσεων είναι να μείνουμε στις συζητήσεις που έχουν γίνει από τη Μεγάλη Δευτέρα και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Σήμερα είπαμε αυτά. Αύριο όμως τι κάνουμε; Θέλουμε να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι; Δεν έχει σημασία ένας διορισμός σε μία θέση, έχει η πορεία, το πώς ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος για να φτάσει σ’ αυτή τη θέση και πώς τον βοηθάει το κράτος για να είναι αυτός ο άνθρωπος ενεργός πολίτης» είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε στον Πολάκη αν τον συναντούσε, απάντησε: «Θα τον έβαζα κάτω θα καθόμουν να κάνω διάλογο να δω τι θέλει να πει. Η προσωπική επαφή, λόγω και ειδικότητας ανοίγει πόρτες. Θα τον άκουγα τι έχει να πει. Ήθελα να ακούσω τι έχει να πει και τι έχει να δώσει κάτω από την πολιτική του στάση. Να το βάλει ως πολιτικό ζήτημα. Να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει»

Όταν ρωτήθηκε αν τον πείραξε περισσότερο η ουσία ή το ύφος της δήλωσης, τόνισε: «Η ουσία. Δεν έχει να κάνει με ονόματα. Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μην γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες. Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα».

Για το αν αδικείται η πορεία του: «Για μένα, είναι μία άποψη ενός πολίτη. Τυχαίνει να είναι υπουργός. Δεν θα σταματήσει η πορεία μου από τη γνώμη ενός ανθρώπου. Έτσι την εκλαμβάνω. Εννοείται ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτό που ειπώθηκε για τα ΚΕΠΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Όταν βλέπω ανθρώπους, μιλάω ως γιατρός, και μου λένε γιατί μου το κόψανε ενώ το έπαιρνα 10 χρόνια το επίδομα; Θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν τα ΚΕΠΑ. Να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αναπηρία. Όταν έχω προσωπικό βοηθό γίνομαι 100% λειτουργικός. Όταν δεν έχω είμαι 0% λειτουργικός. Άρα, τι ποσοστό αναπηρίας έχω;»

Για την πολιτεία που έχει κόψει επιδόματα αναπήρων: «Δεν δίνονται πια και περικόπτονται οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας, σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Έχω συναδέλφους γιατρούς και ψυχολόγους που μου λένε, πάμε μαζί με τους ασθενείς μας για να τους υποστηρίξουμε όταν περνάνε από τα ΚΕΠΑ, για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες...»

Κλείνοντας είπε: «Η στιγμή δημιουργεί διαστρεβλώσεις. Δεν μπορεί να ακυρωθεί η πορεία μου. Ένας διορισμός που ήταν νόμιμος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μου είπε ο απλός κόσμος ένα μπράβο για το ποιος είμαι και πώς έχω φτάσει εδώ πέρα. Είναι σημαντική η οικογένεια, να βοηθάει. Αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτεία που να βοηθά. Πρέπει να ζει και να είναι λειτουργικός σε ένα κράτος που θεωρείται κοινωνικό».

Πηγή thetoc.gr

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Μικρές Αγγελίες
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Αγγλικά Γερογιώκας
ΙΕΚ Όμηρος
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^