Ειδήσεις, νέα για Διεθνή


Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Απίστευτος καύσωνας στην Αλάσκα σκοτώνει ζώα και ανθρώπους

Θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από τα συνηθισμένα έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Αλάσκα

Απίστευτος καύσωνας στην Αλάσκα σκοτώνει ζώα και ανθρώπους
24.04.2019 | 11:49


Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξόχως ασυνήθιστες. Οι συνέπειες φαίνονται ήδη στην τοπική χλωρίδα και πανίδα, αλλά και στους ανθρώπους.

Τον Μάρτιο οι θερμοκρασίες στο βορειοδυτικό Kotzebue ήταν -5 βαθμοί, 12 βαθμούς πάνω από τον γενικό μέσο όρο για την ευρύτερη γεωγραφική Αρκτική περιοχή. Παρόμοιες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στην υπόλοιπη βόρεια Αλάσκα. Στα νότια, οι θερμοκρασίες έφτασαν και στους +1,6 βαθμούς Κεσλίου.

Το Ερευνητικό Κέντρο της Αλάσκα (ACRC) κατέγραψε πως επρόκειτο για γενική θερμοκρασία 4,1 βαθμούς Κελσίου πάνω από την καταγραφή του περασμένου Μαρτίου.

Η Πολιτεία είχε με λίγα λόγια τον θερμότερο Μάρτη όλων των εποχών.

Δύο άνδρες που οδηγούσαν τα snowmobiles στον συνήθως παγωμένο ποταμό Kuskokwim, σκοτώθηκαν όταν θρυμματίστηκαν οι πάγοι. Ένας τρίτος σώθηκε βαρύτατα τραυματισμένος. Πολλές περιοχές αποκλείστηκαν από το λιώσιμο των πάγων με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι προμήθειες σε φαγητό.

Η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται όπως παρατηρούν οι επιστήμονες στο λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της Βεριγγείου Θάλασσας.

Το λιώσιμο των πάγων έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών θαλάσσιων ίππων τους οποίους κατέγραψε η σειρά Our Planet. Τα πλάνα προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ.

Πέρυσι, η Βερίγγειος Θάλασσα είχε κρατήσει μόλις το 10% των πάγων που συνήθως έχει τον μήνα Απρίλιο. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

 

Πηγή:iflscience.com, news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Fashion City Outlet
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
FotopoulosAgro
Όλυμπος - Τσάι
Horizon
Δήμος Τεμπών - go Tempi

ΕΒΟΛ Κατσικίσιο Γιαούρτι
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Μικρές Αγγελίες
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^